Europa League: Προκρίσεις-«θρίλερ» για Γιουνάιτεντ, Λιόν και Άγιαξ

Europa League: Προκρίσεις-«θρίλερ» για Γιουνάιτεντ, Λιόν και Άγιαξ

Σε θρίλερ εξελείχθηκαν οι ρεβάνς των προημιτελικών στο Europa League, καθώς οι τρεις στους τέσσερις αγώνες κρίθηκαν στην παράταση κι ο ένας εξ αυτών στα πέναλτι.

Τη μεγαλύτερη πρόκριση για τα ημιτελικά πήρε ο Άγιαξ, που βρέθηκε να χάνει στην παράταση με 3-0 (2-0 η κανονική διάρκεια) από τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, αλλά βρήκε το γκολ που έψαχνε για να μειώσει και να προκριθεί, παρότι από το 80΄ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Φέλτμαν.

Την παράταση χρειάστηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση της Άντερλεχτ με 2-1 (1-1 το πρώτο παιχνίδι) και να πάρει το «εισιτήριο» για την τετράδα.

Αντίθετα, για τις Μπεσίκτας και Λιόν ούτε τα 120 λεπτά αποδείχθηκαν αρκετά, καθώς οι Τούρκοι ισοφάρισαν από την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης το 1-2 της Γαλλίας και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου οι «λιονέ» επικράτησαν με 7-6.

Οι Τόντιτς και Μίτροβιτς αστόχησαν από τα 11 μέτρα για την Μπεσίκτας, το ίδιο και ο Ζαλέ για τους Γάλλους, αλλά ο Γκοναλόν ήταν ψύχραιμος κι έστειλε την ομάδα του στην κλήρωση της Νιόν.

Την πρόκριση στην κανονική διάρκεια πήρε μόνο η Θέλτα, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Βέλγιο από την Γκενκ και σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου αγώνα, στο «Μπαλαΐδος» του Βίγκο.

Αναλυτικά:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άντερλεχτ 2-1 (10΄ Μχιταριάν, 107΄ Ράσφορντ - 32΄ Χανί)
Γκενκ-Θέλτα 1-1 (67΄ Τροσάρ - 63΄ Σίστο)
Σάλκε-Άγιαξ 3-2 (53΄ Γκορέτσκα, 56΄ Μπουργκστάλερ, 101΄ Καλιτζούρι - 111΄ Βίργκεβερ)
Μπεσίκτας-Λιόν 2-1 (27΄, 58΄ Ταλίσκα - 34΄ Λακαζέτ)

Πηγή: Ναυτεμπορική