Euroleague: Τέταρτος ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Τέταρτος  ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είχε τη μοίρα στα χέρια του και την όρισε ο ίδιος κάνοντας ένα μεγάλο δεύτερο ημίχρονο στο Τελ Αβίβ, όταν ανάγκασε την (ελλιπέστατη πάντως στην περιφέρεια) Μακάμπι απλά να τον παρακολουθεί να φτάνει στο εμφατικό 81-61.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κατετάγη οριστικά στην τέταρτη θέση με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα, πήρε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ και περιμένει.

Με καθυστέρηση ενός ημιχρόνου εμφανίστηκε η ελληνική ομάδα στη «Menora Mivtachim Arena», δίνοντας δικαίωμα στους γηπεδούχους να σκοράρουν 26 πόντους στην πρώτη περίοδο και να προηγηθούν με 10 στο ημίχρονο (42-32).

Στο δεύτερο μισό όμως οι «πράσινοι» πετούσαν και η Μακάμπι απλά έβλεπε το μπάσκετ για σεμινάριο που έπαιζε ο αντίπαλός της. Το «σάλπισμα» της αντεπίθεσης ήρθε από τους Μάικ Τζέιμς (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και Κρις Σίνγκλετον (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα), που οιστρηλάτησαν και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Το παιχνίδι γύρισε από τη στιγμή που ο Πασκουάλ χρησιμοποίησε ένα ελαφρό κι ευέλικτο σχήμα με τρεις κοντούς (Καλάθης, Τζέιμς, Παππάς) και τους Γκάμπριελ, Σίνγκλετον να τους πλαισιώνουν.

Αίφνης ο Παναθηναϊκός έβγαλε «πυρηνική» ενέργεια, η άμυνα άρχισε να «τσακίζει κόκαλα» και το επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν 31-12, με τους φιλοξενούμενους να μετρούν 6/8 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 7 κλεψίματα και 2 μπλοκ!

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ολοκλήρωσε με νίκη γοήτρου τις φετινές υποχρεώσεις της στη Euroleague, με την επιτυχία της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να στέλνει την Φενερμπαχτσέ στον Παναθηναϊκό και την Ανατολού Εφές στον Ολυμπιακό.

Οι Λιθουανοί νίκησαν με 84-79 την Μπασκόνια στη Βιτόρια, ολοκλήρωσαν με ρεκόρ 14-16 τις υποχρεώσεις τους και σχημάτισαν τα πρώτα ζευγάρια των πλέι οφ, καθώς η ήττα των Βάσκων (17-13) «σφράγισε» την πέμπτη θέση της Φενέρ.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε και η έκτη θέση, αφού ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα της Παρασκευής Ρεάλ-Αναντολού Εφές στη Μαδρίτη, η τουρκική ομάδα θα είναι έκτη και θα παίξει με τους τρίτους «ερυθρόλευκους».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα από 2009, οι «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ προκρίθηκαν στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Πέμπτης, η Φενέρμπαχτσε νίκησε στην παράταση την αδιάφορη Μπαρτσελόνα με 68-65 (58-58 κ.δ.) και η Γαλατασαράι πέρασε από την έδρα της Μπάμπεργκ στη Γερμανία, με 84-79.

Πηγή: Ναυτεμπορική