Να ζητήσουν συγγνώμη από τον εκλεγμένο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς κάλεσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τους πρωταγωνιστές του επιτυχημένου μιούζικαλ «Χάμιλτον», διότι από σκηνής εξέφρασαν ανησυχίες για τη νέα αμερικανική κυβέρνηση ζητώντας από τον Πενς, που βρισκόταν στο κοινό της παράστασης, να διαφυλάξει τις αμερικανικές αξίες.

 

«Το θέατρο πρέπει πάντα να είναι ένας ασφαλής και ιδιαίτερος χώρος. Το καστ του Χάμιλτον ήταν πολύ αγενές χθες το βράδυ απέναντι σε έναν πολύ καλό άνθρωπο, τον Μάικ Πενς. Ζητήστε συγγνώμη!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

 

«Ο θαυμάσιος μελλοντικός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς παρενοχλήθηκε χθες το βράδυ στο θέατρο από τους ηθοποιούς του Χάμιλτον, με τις κάμερες να αστράφτουν. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί!» πρόσθεσε.

 

Ο Πενς έγινε δεκτός με επιδοκιμασίες αλλά και γιουχαΐσματα όταν μπήκε στο θέατρο Ρίτσαρντ Ρότζερς της Νέας Υόρκης για να παρακολουθήσει την παράσταση, με θέμα τους πατέρες του αμερικανικού έθνους.

 

Μετά την παράσταση ο Μπράντον Βίκτορ Ντίξον, που παίζει τον τρίτο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Άαρον Μπαρ, διάβασε μια δήλωση που απευθυνόταν στον Πενς, καθώς εκείνος αποχωρούσε:

 

«Εμείς, κύριε, εμείς είμαστε η πολυσυλλεκτική Αμερική που ανησυχεί και αγωνιά ότι η νέα κυβέρνησή σας δεν θα μας προστατεύσει, δεν θα προστατεύσει τον πλανήτη, τα παιδιά, τους γονείς μας, δεν θα μας υπερασπιστεί και δεν θα στηρίξει τα αναφαίρετα δικαιώματά μας. Πραγματικά ελπίζουμε αυτή η παράσταση να σας ενέπνευσε για να υπερασπιστείτε τις αμερικανικές αξίες και να εργαστείτε για το καλό όλων μας».

 

Εκπρόσωπος του θεάτρου ανέφερε ότι ο Πενς στάθηκε ακριβώς έξω από την είσοδο της αίθουσας και άκουσε όλη την ομιλία του Ντίξον.

 

Το «Χάμιλτον» είναι η μουσική βιογραφία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του Τζορτζ Ουάσινγκτον και συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του αμερικανικού οικονομικού συστήματος και της αμερικανικής ακτοφυλακής.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική