Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα μελέτης για τη σεξουαλική συμπεριφορά των ανθρώπων που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1990. Οπως φαίνεται, οι άνθρωποι αυτοί «έχουν πάρει διαζύγιο» από το σεξ και είναι οι πιο σεξουαλικώς αδρανείς έπειτα από αυτούς που γεννήθηκαν κατά την περίοδο της Μεγάλης Υφεσης.

 

Οι νέοι άνθρωποι σήμερα δεν απολαμβάνουν σεξουαλικές σχέσεις όσο οι προηγούμενες γενιές, παρά τη διάδοση και την πληθώρα των ιστοσελίδων γνωριμιών και των σχετικών εφαρμογών, αλλά και τις πιο ελεύθερες αντιλήψεις για το προγαμιαίο σεξ.

 

Οπως αναφέρει η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, η μοναδική άλλη γενιά που εμφανίζει τόσο μεγάλη σεξουαλική αδράνεια είναι αυτή που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1920.

 

Ειδικότερα, η μελέτη διαπίστωσε ότι, μεταξύ των Αμερικανών ηλικίας 20 έως 24 ετών, αυτοί που γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχαν περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν ότι δεν είχαν ερωτικό σύντροφο μετά τα 18 τους χρόνια. Το 15% εξ αυτών ανέφερε ότι δεν είχε ερωτικό σύντροφο μετά τα 18, συγκριτικά με το 6% αυτών που γεννήθηκαν το 1960.

 

«Η μελέτη, στην πραγματικότητα, διαψεύδει τη διαδεδομένη πεποίθηση ότι αυτοί που γεννήθηκαν το 1990 αποτελούν μια γενιά με ροπή στις ερωτικές επαφές, κάτι που διευκολύνεται από τις ιστοσελίδες γνωριμιών, και ότι είναι μια γενιά που αναζητεί εύκολες και γρήγορες σχέσεις και συχνές ερωτικές συνευρέσεις άνευ όρων», επισημαίνει ο Ράιαν Σέρμαν, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Φλόριντα Ατλάντικ, ο οποίος υπογράφει τη μελέτη. «Τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε δείχνουν ότι η γενιά του 1990 δεν είναι πιο σεξουαλικώς δραστήρια από τις προηγούμενες».

 

Η συνέχεια στην Καθημερινή: 

 

http://www.kathimerini.gr/869992/article/epikairothta/kosmos/h-genia-toy-1990-exei-parei-diazygio-apo-to-se3