Προχθές είχαμε την εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με αρκετά άτομα ξένης εθνικότητας που όπως άλλοι επιλέγουν να πάνε για rafting στο Κολοράντο, αυτοί έρχονται στην Ελλάδα για να ζήσουν από κοντά μια διαφορετική πολιτική συμπεριφορά, κάτι που είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο να κάνουν στην χώρα τους.

 

Τώρα έχουμε το δημοσίευμα του Guardian που διαβάζουμε στην Καθημερινή:

 

Για προσπάθεια προσηλυτισμού Μουσουλμάνων από Χριστιανούς εθελοντές στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο κάνει λόγο δημοσίευμα του βρετανικού Guardian.

 

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, στο «κακόφημο» κέντρο της Μόριας έχουν γίνει τουλάχιστον δύο απόπειρες προσηλυτισμού τους τελευταίους μήνες, με εθελοντές να μοιράζουν αντίγραφα του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου, μεταφρασμένου στα Αραβικά.

 

Σημαντικές είναι οι κατηγορίες που αφορούν στη διανομή δηλώσεων με τις οποίες Χριστιανοί φέρονται να ζητούν από τους μ0υσουλμάνους της Μόριας να υπογράψουν την αλλαγή πίστης τους.

 

Μια από τις δηλώσεις που βρέθηκε στην κατοχή του Guardian γράφει:

 

«Ξέρω ότι είμαι αμαρτωλός… Ζητώ από τον Χριστό να συγχωρέσει τις αμαρτίες μου και να μου χαρίσει αιώνια ζωή. Επιθυμία μου είναι να λατρεύω και να υπηρετώ τον λόγο του».

 

Μάλιστα, όπως ανέφερε Σύρος πρόσφυγας που διαμένει στο κέντρο, η προσπάθεια αυτή έγινε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, την πιο ιερή περίοδο για τους Μουσουλμάνους, κάτι που οι περισσότεροι βρήκαν ιδιαιτέρως προσβλητικό.

 

Διαβάστε την συνέχεια:

 

http://www.kathimerini.gr/869745/article/epikairothta/ellada/eimai-moysoylmanos-kai-amartwlos-zhtw-apo-to-xristo-na-me-sygxwresei