Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να κερδίζει

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε με 3-0 του Βόλου στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική της Super League, άφησε πίσω τους διώκτες της και νίκησε για τέταρτο συνεχόμενο ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Δίχως να πατήσει το πόδι στο “γκάζι”, ο ΠΑΟΚ πήρε τρίτο σερί “τρίποντο” το πρωτάθλημα. Ο Γιακουμάκης και ο Οζντόεφ (x2) πέτυχαν τα γκολ, με τα οποία οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 20 πόντους, παραμένοντας στην κορυφή. Από την άλλη, οι Θεσσαλοί έμειναν στην 7η θέση με 12 βαθμούς, ενώ ηττήθηκαν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν έναν μήνα.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία πολύ απειλητική ευκαιρία μόλις στο 7ο λεπτό, με τον Λόβρεν και τον Γιακουμάκη να απειλούν από κοντινή απόσταση, μετά από κόρνερ του Ντεσπόντοφ, αλλά την μπάλα να περνάει οριακά άουτ. Στο πρώτο μισάωρο ο ρυθμός ήταν σχετικά χαμηλός, γεγονός που δεν βοηθούσε καθόλου τους Θεσσαλονικείς, σε αντίθεση με τους Θεσσαλούς. Το υπόλοιπο πρώτο μέρος δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ενώ ο φωτεινός πίνακας έγραφε “0-0”.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 49′. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ με στόχο τον Γιακουμάκη, ο οποίος με ένα φανταστικό γυριστό νίκησε τον Σιαμπάνη για το 1-0. Στο 59ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Ιβανούσετς και γνώρισε τεράστια αποθέωση από τους φίλους του “δικεφάλου του βορρά”. Στο 65′ ο Χάμουλιτς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, μετά από λάθος του Βολιάκο, όμως δεν πρόλαβε καν να εκτελέσει. Επτά λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Λουτσέσκου διεύρυναν το προβάδισμά τους, όταν ο Τέιλορ ανέβηκε και γύρισε στον Οζντόεφ μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 80′, ο Ρώσος συνεργάστηκε με τον Γιακουμάκη και βρέθηκε ξανά σε ιδανικό σημείο, με αποτέλεσμα να κάνει το 3-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μέσα σε επτά λεπτά. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι απλώς διαχειρίστηκαν την υπέρ τους κατάσταση κι εξασφάλισαν τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς δεν άλλαξε κάτι έως το σφύριγμα της λήξης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Τέιλορ (78′ Μπάμπα), Μιχαηλίδης, Λόβρεν (58′ Βολιάκο), Σάστρε (68′ Κένι), Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον, Ιβανούσετς (59′ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (69′ Ζίβκοβιτς), Γιακουμάκης

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Σιαμπάνης, Μύγας, Χέρμανσον, Τριανταφύλλου (74′ Όσκαρ), Σόρια, Μπουζούκης (60′ Γρόσδης), Φορτούνα, Χάμουλιτς (74′ Μάκνι), Λάμπρου, Χουάνπι (86′ Προύντζος), Τζόκα (86′ Ζαρζάνα)

ERTNews