Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο "Απόστολος Νικολαιδης", πραγματοποιώντας έτσι ένα ιδανικό ξεκίνημα υπό τις οδηγίες του σπουδαίου Ισπανού προπονητή.
Οι “πράσινοι” μπήκαν ορεξάτοι στο ματς κι έφτιαξαν αρκετές φάσεις, τις οποίες όμως δεν εκτελούσαν με ιδανικό τρόπο. Στο 11′ ο Μπενίτεθ αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή λόγω τραυματισμού του Καλάμπρια, τον οποίο αντικατέστησε ο Κώτσιρας. Στο 16′ είχαν μία διπλή ευκαιρία με τους Ζαρουρί και Τετέ, όμως σε αμφότερες τις περιπτώσεις η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή σε μεγάλο ποσοστό με το μέρος τους, δίχως να απειλούν ιδιαίτερα έως το 35′. Στο 38ο λεπτό, ο Τζούριτσιτς άγγιξε το γκολ όταν σούταρε από πολύ κοντά μετά από κόρνερ, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο 45’+1′ ο Έλληνας πορτιέρε έκανε μία σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός φορ κέρδισε πέναλτι στο 45’+3′, μετά από μαρκάρισμα του Φερνάντες. Στη συνέχεια ανέλαβε και την εκτέλεση, ανοίγωντας το σκορ, μερικά δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο.
Το δεύτερο μέρος είχε σαφώς κατώτερο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την κατοχή και να μην απειλούν ιδιαίτερα. Παρ’ όλ’ αυτά, οι Αθηναίοι κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμά τους στο 68ο λεπτό. Ο Τσέριν εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε από αρκετούς παίκτες και ο Τσίκο άθελά του την έστειλε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν υποψίες ευκαιρίες, είτε για τους γηπεδούχους, είτε για τους φιλοξενούμενους, όμως καμία εξ αυτών δεν εξελίχθηκε σε κάτι ουσιαστικό. Το τελευταίο 15λεπτο δεν είχε να επιδείξει κάτι, με τους “πράσινους” να διαχειρίζονται την υπέρ τους κατάσταση και να κατακτούν τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Παναθηναϊκός (Ράφα Μπενίτεθ): Ντραγκόφσκι, Καλάμπρια (11′ Κώτσιρας), Ίνγκασον, Τουμπά, Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια, Τσέριν, Τζούρισιτς, Τετέ, Ζαρουρί (66′ Σάντσες), Σφιντέρσκι (66′ Πάντοβιτς).
Αστέρας Τρίπολης (Κρις Κόλμαν): Παπαδόπουλος, Ιβανόφ, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο (58′ Πομόνης), Φερνάντες, Γιαμπλόνσκι, Τσίκο (76′ Μεντιέτα), Μπαρτόλο (76′ Μουνιόθ), Κέτου, Εμμανουηλίδης (67′ Γιοακίνι), Μακέντα.
ERTNews
