Πέθανε ο Jerry Butler

Ο Μπάτλερ, γνωστός ως ο τραγουδιστής του σημαίνοντος συγκροτήματος R&B The Impressions μαζί με τον Curtis Mayfield, εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991. Αργότερα απόλαυσε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα, με επιτυχίες όπως "Only The Strong Survive" και "Never Give You Up".

 

Κυκλοφόρησε το σινγκλ «He Will Break Your Heart» το 1960 και το τραγούδι έφτασε στο Νο. 7 του ποπ chart του Billboard. Ο Μπάτλερ συνέγραψε, μαζί με τον Ότις Ρέντινγκ, το επιτυχημένο τραγούδι του τελευταίου "I've Been Loving You Too Long" το 1965. Η σόλο καριέρα του Μπάτλερ είχε μια σειρά από επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων 10 επιτυχιών "He Will Break Your Heart", "Find Another Girl", "I'm A-Telling You"  "Only the Strong Survive", "Moon River", "Need To Belong" (ηχογραφήθηκε με τους Impressions αφότου πήγε σόλο), "Make It Easy on Yourself", "Let It Be Me" (με την Betty Everett), "Brand New Me", "Ain't Understanding Mellow", "Heevery Man", "Ewith" You Up». Η κυκλοφορία του "Moody Woman" του 1969 έγινε αγαπημένη της Northern Soul και εμφανίστηκε στο νούμερο 369 στο Northern Soul Top 500. Ο Μπάτλερ κυκλοφόρησε δύο επιτυχημένα άλμπουμ, το The Ice Man Cometh (1968) και το Ice on Ice (1969). Συνεργάστηκε σε πολλές από τις επιτυχημένες ηχογραφήσεις του με την ομάδα τραγουδοποιών Gamble and Huff με έδρα τη Φιλαδέλφεια. Το 1972, είχε έναν μικρό ρόλο στην καλτ κλασική ταινία «The Thing With Two Heads» ως δεσμοφύλακας. 

Ο Tony Orlando και οι Dawn αναβίωσαν το "He Will Break Your Heart" το 1975, με έναν νέο τίτλο, "He Don't Love You (Like I Love You)", και ήταν πιο επιτυχημένο από το πρωτότυπο του Butler (#7), φτάνοντας στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard Hot 100.

Video Url

 

Video Url