Electric Light Orchestra: Ανακοίνωσαν την τελευταία συναυλία τους

Electric Light Orchestra
Photo by Wikimedia Commons

Τέλος εποχής για ένα πραγματικό σπουδαίο ροκ συγκρότημα, τους ELO

Με μια σπουδαία καριέρα στα 70s, εξαιρετικούς δίσκους, αλλά και συμμετοχή του ηγέτη Jeff Lynne στους Traveling Wilburys, η θέση των Electric Light Orchestra (ELO) στο ροκ πάνθεον είναι εξασφαλισμένη. Ο Lynne, 77 ετών πλέον, ανακοίνωσε πρόσφατα πως το συγκρότημα κλείνει τον κύκλο των ζωντανών εμφανίσεων. Η τελευταία τους συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Hyde Park του Λονδίνου, στις 13 Ιουλίου 2025. Σε επίσημη δήλωση του, ο Jeff Lynne ανέφερε τα εξής:

"Η επιστροφή μου στις περιοδείες ξεκίνησε στο Hyde Park το 2014. Φαίνεται σαν το τέλειο μέρος ώστε να πραγματοποιήσουμε την τελευταία μας παράσταση. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά στο Λονδίνο με τους θαυμαστές μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως λέει το τραγούδι, "We're gonna do it one more time!"".

Ένα ξεχωριστό γκρουπ κλείνει τον κύκλο του

Σχηματίστηκαν στο Μπέρμιγχαμ το 1970 από τους Jeff Lynne και Roy Wood. Οι Electric Light Orchestra ξεχώρισαν αμέσως καθώς μπόλιασαν το ευθύ ροκ τους με συνθεσάιζερ και περίπλοκες φωνητικές αρμονίες. Θεωρούνται δε από τα σημαντικότερα γκρουπ που βοήθησαν ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ κλασικής μουσικής και ροκ στη δεκαετία του 1970, αλλά και στις αρχές των 80s.  και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το συγκρότημα σημείωσε σημαντική εμπορική επιτυχία, ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της αιχμής του, με πολλές επιτυχίες, ιδίως στο album "Discovery" του 1979 που μας έδωσε τουλάχιστον τρία σπουδαία hits.