Elon Musk: Ο σκηνοθέτης του "I,Robot" τον κατηγορεί για κλοπή ιδεών και σχεδίων

I,Robot
Photo by Wikimedia Commons

"Elon, μπορώ να έχω πίσω τα σχέδιά μου σε παρακαλώ;", γράφει στο Twitter

Ο Alex Proyas, σκηνοθέτης της ταινίας "I,Robot" με τον Will Smith, κατηγόρησε τον Elon Musk ότι έκλεψε σχέδια και ιδέες από την ταινία, για τα αντίστοιχα σχέδια της Tesla. Η ταινία είχε κυκλοφορήσει το 2004, πολύ πριν αποκαλυφθεί το όποιο σχέδιο της Tesla. Τις προάλλες απεκαλύφθη το μοντέλο Cybercab, ένα αυτοοδηγούμενο ρομποτικό ταξί, έτσι ο Proyas έγραψε tweet για επισημάνει τις ομοιότητες μεταξύ των δύο. Επίσης δημοσίευσε εικόνες του Tesla Optimus και του Tesla Robovan, μιλώντας για ομοιότητες με σχέδια της ταινίας. Συγκεκριμένα έγραψε στο X-Twitter:

Hey Elon, Can I have my designs back please? #ElonMusk #Elon_Musk pic.twitter.com/WPgxHevr6E — Alex Proyas (@alex_proyas) October 13, 2024

I,Robot

Η ταινία "I,Robot" κυκλοφόρησε το 2004 και βασίστηκε στο ομώνυμο θρυλικό βιβλίο του Isaac Asimov. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν ο Will Smith. Η ταινία αφηγείτο την ιστορία του Del Spooner ο οποίος ερευνά μια δολοφονία που φαίνεται να έχει γίνει από την αστυνομική δύναμη των ρομπότ, στο Σικάγο του 2035. Ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ, όπου και έχασε από το Spider-Man 2.