Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Νεκρός 31 ετών ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Απίστευτο σοκ στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Τζορτζ Μπάλντοκ βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (9/10) νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σ' όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Οι πληροφορίες γύρω απ’ το περιστατικό και τα αίτια θανάτου του 31χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή είναι ακόμη συγκεχυμένες για την ώρα, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να είναι ανάστατοι και σε κατάσταση σοκ, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του 31χρονου που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους, τον αναζητούσε για ώρες απ' το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) χωρίς να μπορεί να τον βρει. Κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο Μπάλντοκ στη Γλυφάδα για να πάει να δει τι είχε συμβεί, με τον τελευταίο να τον εντοπίζει χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Στις 22:29 κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38 με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί το θάνατό του και να αναμένει την ασφάλεια για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του θανάτου του. Κι αυτό διότι βάσει πρωτοκόλλου, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικεία, πρέπει να επιληφθεί η Σήμανση με την παρουσία ιατροδικαστή. 

Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες απ’ την Αστυνομία να αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν χτυπήματα στο σώμα του Μπάλντοκ, ωστόσο η ακριβής αιτία του θανάτου του θα προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή.

Στο σπίτι του άνθρωποι και παίκτες του Παναθηναϊκού
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, με το που ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, έσπευσαν στην οικία του Μπάλντοκ και είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία για να μάθουν τι έχει συμβεί.

Συντετριμμένοι ήταν και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη σε ένα απ’ τα πιο αγαπητά πρόσωπα στα αποδυτήρια της ομάδας. Αρκετοί παίκτες της ομάδας, όπως οι Σένκεφελντ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα και Μάγκνουσον συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το σπίτι στη Γλυφάδα που βρέθηκε η σορός του Μπάλντοκ, ενώ σε κατάσταση «σοκ» ήταν κι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από φιλικό πρόσωπό του και δεν μπορούσε να το πιστέψει. 

Με μαύρα περιβραχιόνια στο ματς με την Αγγλία 
Απόλυτα σοκαρισμένοι ήταν στο άκουσμα της είδησης και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που βρίσκονται στο Λονδίνο για τον αγώνα της «γαλανόλευκης» ομάδας με την Αγγλία το βράδυ της Πέμπτης (10/10, 21:45) για την 3η αγωνιστική του Nations League. Ο Μπάλντοκ άλλωστε, ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής την τελευταία διετία και αν δεν αντιμετώπιζε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε απ’ τον Μάρτη κι έπειτα, μέχρι την επιστροφή του στα ματς των «πράσινων», πιθανότατα θα βρισκόταν μαζί με την ελληνική ομάδα στο Λονδίνο.

Οι παίκτες της Εθνικής θα αγωνιστούν στο ματς με την Αγγλία φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ενώ την ερχόμενη Κυριακή (13/10), στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ιρλανδία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Ζήτησε ενός λεπτού σιγή απ’ την Euroleague η ΚΑΕ
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σοκαρισμένη απ’ την τραγική είδηση του αδόκητου χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ, κατέθεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (9/10) αίτημα στην Euroleague, για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του 31χρονου διεθνή στην αναμέτρηση με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης (10/10) για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης. Αίτημα που αναμένεται να γίνει αποδεκτό.

Η πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σε μήνυμά της στα social media, εξέφρασε με τη σειρά της την οδύνη της, γράφοντας: «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ»

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ  
O Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993. Είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Μίλτον Κέιν Ντονς, όπου έκανε και το ντεμπούτο του τον Μάιο του 2010 σε αναμέτρηση απέναντι στην Μπράιτον.
Με το βρετανικό σύλλογο κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ, μέχρι το 2017. Στη διάρκεια αυτής της επταετίας παραχωρήθηκε ως δανεικός στις Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

Το 2017 εντάχθηκε με μεταγραφή στο δυναμικό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την φανέλα της οποίας φόρεσε συνολικά 219 φορές, εκ των οποίων οι 83 ήταν στην Premier League, πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ.

Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023, καθώς και δύο ανόδους από την Championship στην Premier League.
Από το 2022 ήταν και διεθνής με την Εθνική Ελλάδος, καταγράφοντας 12 συμμετοχές.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ