YouTube : Αποσύρονται δεκάδες μουσικά videos λόγω πνευματικών δικαιωμάτων

Nirvana και Adele μεταξύ των καλλιτεχνικών των οποίων τα videos αποσύρθηκαν

Η διάσημη πλατφόρμα δεν κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία αδειοδότησης SESAC για την ανανέωση της σχετικής σύμβασης, αφήνοντας έτσι πολλά video στο "σκοτάδι". Ένα από τα πλέον διάσημα, είναι αυτό του θρυλικού Smells Like Teen Spirit των Nirvana.

Το μήνυμα με το οποίο έρχονται σε επαφή οι χρήστες στη Βόρεια Αμερική είναι το "This video contains content from SESAC. It is not available in your country." Το YouTube δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με το Variety , εκπρόσωποι της πλατφόρμας δήλωσαν πως "Διεξάγαμε καλή τη πίστη διαπραγματεύσεις με τη SESAC για να ανανεώσουμε την υπάρχουσα συμφωνία μας. Δυστυχώς, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε μια δίκαιη συμφωνία πριν από τη λήξη της. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα πνευματικά δικαιώματα και ως εκ τούτου, το περιεχόμενο που εκπροσωπείται από τη SESAC δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο YouTube στις ΗΠΑ. Είμαστε σε ενεργές συνομιλίες με τη SESAC και ελπίζουμε να καταλήξουμε σε μια νέα συμφωνία το συντομότερο δυνατό"

Άλλοι καλλιτέχνες των οποίων τα videos έχουν επηρεαστεί είναι οι Mariah Carey, Kendrick Lamar, Rush, Bob Dylan, R.E.M. και Green Day.

 
Tags