Η Taylor Swift υποστηρίζει την «πολεμίστρια» Kamala Harris για πρόεδρο

Η Τέιλορ Σουίφτ υποστήριξε την Καμάλα Χάρις για την προεδρία λίγες στιγμές μετά το τέλος του προεδρικού ντιμπέιτ της εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram το βράδυ της Τρίτης, η ποπ σταρ είπε ότι έκανε την «έρευνα» της.
«Θα ψηφίσω για την Kamala Harris και τον Tim Walz στις προεδρικές εκλογές του 2024», είπε. «Ψηφίζω την Harris  γιατί παλεύει για τα δικαιώματα και τις αιτίες που πιστεύω ότι χρειάζεται ένας πολεμιστής για να τα υπερασπιστεί».

Η Σουίφτ συνέχισε αποκαλώντας την Χάρις «σταθερή, προικισμένη ηγέτη».
«Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα σε αυτή τη χώρα εάν μας οδηγεί η ηρεμία και όχι το χάος», έγραψε.

Η Σουίφτ ανακοίνωσε την είδηση ​​μαζί με μια φωτογραφία της με μια γάτα και την υπέγραψε «Κυρία χωρίς παιδιά αλλά με γάτα», μια αναφορά στα σχόλια του υποψηφίου αντιπροέδρου του Ντόναλντ Τραμπ, JD Vance.

Ο γερουσιαστής του Οχάιο αντιμετώπισε αντιδράσεις από ένα κλιπ του 2021 στο οποίο αποκάλεσε αρκετούς εξέχοντες Δημοκρατικούς - συμπεριλαμβανομένου της Χάρις - «ένα μάτσο άτεκνες κυρίες με γάτες που είναι μίζερες στη ζωή τους».

Η Σουίφτ συνέχισε επαινώντας την επιλογή της Χάρις ως υποψηφίου αντιπροέδρου, Κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλς, ο οποίος είπε ότι «υπερασπιζόταν τα δικαιώματα LGBTQ+, την εξωσωματική γονιμοποίηση και το δικαίωμα της γυναίκας στο σώμα της για δεκαετίες».

Η τραγουδίστρια είπε ότι είχε εν μέρει κίνητρο να μοιραστεί την απόφασή της για την ψήφο με το κοινό, αφού αναρτήθηκε στον ιστότοπο της μια εικόνα τεχνητής νοημοσύνης που έδειχνε ότι υποστηρίζει ψευδώς τον Τραμπ.

«Πραγματικά δημιούργησε τους φόβους μου για την τεχνητή νοημοσύνη και τους κινδύνους διάδοσης παραπληροφόρησης», είπε. «Με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαι πολύ διαφανής σχετικά με τα πραγματικά μου σχέδια για αυτές τις εκλογές ως ψηφοφόρος».

Η Σουίφτ είναι μία από τις πολλές διασημότητες που υποστηρίζουν την Χάρις, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιστών Τζον Λέτζεντ και Ολίβια Ροντρίγκο, του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ και του σκηνοθέτη Σπάικ Λι.

Ο πρώην παλαιστής Χαλκ Χόγκαν, η τηλεοπτική σταρ Άμπερ Ρόουζ και ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ έχουν υποστηρίξει τον Τραμπ.

Η υποστήριξη της Χάρις από τη Σουίφτ ήρθε μετά από μια φλογερή προεδρική συζήτηση διάρκειας 90 λεπτών, κατά την οποία οι δύο υποψήφιοι διαπληκτίστηκαν για θέματα όπως τα δικαιώματα των αμβλώσεων, η οικονομία και η μετανάστευση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ποπ σταρ υποστηρίζει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών σε μια κούρσα εναντίον του Τραμπ. Η Σουίφτ ανακοίνωσε την υποστήριξή της στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Χάρις ως αντιπρόεδρό του έναν μήνα πριν από τις εκλογές του 2020.

Η Σουίφτ ήταν επίσης έντονος επικριτής του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του γύρω από τις πανεθνικές διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.
«Αφού άναψες τις φωτιές της λευκής υπεροχής και του ρατσισμού σε όλη την προεδρία σου, έχεις το θράσος να προσποιηθείς ηθική ανωτερότητα προτού απειλήσεις τη βία;» ανέβασε στο Twitter/X. «Δεν θα σας ψηφίσουμε  τον Νοέμβριο».
Η τραγουδίστρια έχει 283 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram. Η υποστήριξή της είχε λάβει περισσότερα από δύο εκατομμύρια likes στο Instagram μόλις μισή ώρα μετά τη δημοσίευσή της.

Στην ανάρτησή της, η Σουίφτ προέτρεψε τους ψηφοφόρους που ψηφίζουν για πρώτη φορά να εγγραφούν και είπε ότι θα δημοσιεύσει έναν σύνδεσμο με περισσότερες πληροφορίες ψηφοφορίας στη σελίδα της.
«Έκανα την έρευνά μου και έκανα την επιλογή μου», είπε. «Η έρευνά σας είναι δική σας και η επιλογή είναι δική σας».