Spotify : Θεωρίες συνομωσίας γύρω από το τραγούδι "Espresso"

Wikimedia Commmons / Baiamanbaz

Τι ακριβώς γίνεται με το τραγούδι της Sabrina Carpenter

Ένας γνωστός podcaster, ο Steven Phillips-Horst, ανέφερε πως είχε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ως ακροατής του Spotify. Όποιο τραγούδι και αν έπαιζε, επόμενο στη σειρά θα ήταν το Espresso της Sabrina Carpenter. Αναρωτήθηκε σε επεισόδιο του podcast, πως γίνεται ανεξάρτητα από το που οδηγούνται οι λίστες, η πλατφόρμα να επιστρέφει σε ένα τραγούδι που άκουσε πριν από τρεις ημέρες, και δεν του άρεσε μάλιστα και τόσο. 

Το Espresso κυκλοφόρησε στα μέσα Απριλίου και θεωρήθηκε ότι θα γίνει καλοκαιρινή επιτυχία. Σύμφωνα όμως με τον Phillips-Horst, η επιτυχία του ίσως οφείλεται και αλλού. Έγραψε στο twitter με το ψευδώνυμο του "Cancela Lansbury":

 

"Δεν είναι ο αλγόριθμος. Η εταιρεία πληρώνει για airplay με έναν παραδοσιακό τρόπο, "βιομηχανικό" και είναι πραγματικά αναζωογονητικό. Επιστρέψαμε!", θα πει χαρακτηριστικά. 

Η θεωρία αυτή αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς, καθώς δε διαφέρει αισθητά από την τακτική περασμένων δεκαετιών, με στελέχη των δισκογραφικών να πληρώνουν για την προώθηση τραγουδιών. Σύμφωνα με τον Gabriel Rossman, κοινωνιολόγο στο UCLA "Όταν η δημοσιότητα είναι πολύτιμη, οι άνθρωποι θα βρουν αναπόφευκτα τρόπους να την πληρώσουν"

 

Tags