Από τον Γίγα της Κυψέλης, 1968 Γιώργος Ζαμπέτας , Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Πρωτότυπος Τίτλος : ΓΙΓΑΣ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (Ο) Χρονιά Παραγωγής : 1968 Σκηνοθέτης : ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Είδος : ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΚΩΜΩΔΙΑ Σενάριο : ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σύνοψη της υπόθεσης:
Ο γίγας της Κυψέλης ονομάζεται πραγματικά Νίκος Φουρκέτας και είναι ένας τρισπίθαμος ψιλικατζής που έχει όμως πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Φλερτάρει ασύστολα με την πανύψηλη ντίβα της περιοχής, την Κλάρα, την οποία έχει βάλει επίσης στο μάτι και ο ακαταμάχητος γόης της ίδιας περιοχής, ο Αλέκος, αλλά εκείνη παίζει και με τους δύο. Η χαζοχαρούμενη υπηρέτρια της μητέρας τής Κλάρας, η Ζαμπέτα, είναι τρελά ερωτευμένη με τον Νίκο, αλλά εκείνος τη σνομπάρει επιδεικτικά. Ένα βράδυ στα μπουζούκια, η Ζαμπέτα γνωρίζεται με τον Γιώργο Ζαμπέτα, ο οποίος αμέσως αναγνωρίζει το ταλέντο της και την αναδεικνύει σε αστέρι του λαϊκού τραγουδιού –συνεπώς γίνεται και περιζήτητη νύφη. 

Video Url

 

Στον κινηματογράφο έκανε το ντεμπούτο της το 1961 στην πολεμική ταινία της Έλλης Νεζερίτη «Ο Ξένος της Νύχτας». Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό» του Αλέκου Σακελλάριου. Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη συνδέθηκε με μια μακρά φιλία.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου που πέθανε 91 ετών μπορεί να έπαιζε πάντα σε δεύτερους ρόλους, αγαπήθηκε όμως και διακρίθηκε για τον χαρακτήρα της. Χαίρονταν όλοι να δουλεύουν με τη Δέσποινα.

«Τον έκανα τόσο πειστικά τον ρόλο της υπηρέτριας κι εγώ απορώ ακόμα και σήμερα πώς ήμουν τόσο πειστικη. Ωστόσο, από αυτόν τον ρόλο καθιερώθηκα. Εάν δεν έκανα τον ρόλο της υπηρέτριας θα ήμουν δυστυχισμένη»», είχε πει.