Πέθανε ο Τάσος Μπιρσίμ, σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης είχε συνδέσει το όνομά του με τις συγκεντρώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και είχε αφήσει το στίγμα του τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική τηλεόραση.

Ο Τάσος Μπιρσίμ υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά τη δεκαετία του 1980 και προσωπικός σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Ήταν από τους ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης στα κανάλια AΝΤ1, MEGA και ΣΚΑΙ στην Ελλάδα μέχρι και πρόσφατα. Για πολλούς ήταν ο άνθρωπος που ενσάρκωνε την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Δημιούργησε και επεξεργάστηκε το πρώτο έγχρωμο σήμα αρχής και τέλους του δελτίου ειδήσεων με τη χρήση λέιζερ και ειδικών εφέ για την ΕΡΤ.

 

Είχε προσωπική σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου, είχε φτιάξει τη δική του μοναδική σχολή στις καλύψεις των πολιτικών συγκεντρώσεων αφήνοντας τη σφραγίδα του στα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.

Το διάστημα μεταξύ 1987-1989 είχε αναλάβει τη θέση του διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ Α.Ε.

Είχε την σκηνοθεσία και την οργάνωση Παραγωγής στην εκπομπή «Ένας μετανάστης στον Λευκό Οίκο» στις 08.08.1988 για τον υποψήφιο Πρόεδρο των Η.Π.Α , Μάικ Δουκάκη.

Οργάνωσε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία πρωινής ζώνης – για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση ( ΕΤ-1) – με την εκπομπή “Μια καλημέρα είναι αυτή”.