Μπερδέματα στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώσεις Οικονόμου, Βαρεμένου

Η οργισμένη αντίδραση ήρθε από το Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος έσπευσε να τοποθετηθεί και να διαψεύσει τις καταγγελίες του μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη.

Μιλώντας στο Action24, φανερά εκνευρισμένος, ανέφερε πως “Είναι διπρόσωπος, όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει. Εγώ πάντα σεβόμουν τους θεσμούς, όταν πήγα εκεί βρήκα ένα χάος.

Πρόκειται για βρώμικο σύστημα, που πέντε ημέρες πριν από ευρωεκλογές προχώρησε σε αδιανόητες πράξεις, σε χυδαίες επιθέσεις, όπως για παράδειγμα απέναντι σε μία γυναίκα, την Έφη Αχτσιόγλου, με χυδαίες επιθέσεις που ενορχηστρώνει ο μετεωρίτης Κασσελάκης, πατώντας πάνω σε μία βάρκα μισογυμνισμού, διασπείροντας αδιανόητα πράγματα για την πολιτική ζωή της χώρας.

Να έρθει ο κ. Οικονόμου και να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά”.

Μάλιστα στράφηκε και εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, τον “ας πούμε αρχηγό”, ο οποίος “καλεί τα κανάλια να δείξει πόσο ωραία σπίτια έχει”.

Υπενθυμίζεται πως Θανάσης Οικονόμου, μιλώντας στο Action24, έκανε λόγο για “σκιές στους ελέγχους” της επιτροπής, ενώ όταν τού ζητήθηκαν διευκρινίσεις απάντησε:

“Σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών συναλλαγές”.

Εν συνεχεία, ο Νικήτας Κακλαμάνης τον ρώτησε: “Δηλαδή λέτε ότι ο κ. Βαρεμένος και η κα Χριστοδουλοπούλου τα «έπιασαν» για να βγάλουνε λάδι τον κ. Μητσοτάκη;”‘.

Ο Θανάσης Οικονόμου του απάντησε: “Σας λέω ότι η κα Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχαν, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις”.

Οι τόνοι ανέβηκαν, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να λέει σε έντονο ύφος: “Τι είναι αυτά που λέτε κ. Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ τον Βαρεμένο; Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;”.

Απάντηση και από Βούτση 
Ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σχολίασε τις δηλώσεις μέσω των social media αναφέροντας: 

Δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις διαβολές που συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους, δεν μοιράζαμε τα 37 δισ για να μας ψηφίσουν οι πολίτες, δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής όπως για την μη ίδρυση «κόκκινων» προπαγανδιστικών μίντια αλλά και για άλλα πολλά. Μόνο που τότε δεν περιλαμβάνανε τον σ. Αλέξη Τσίπρα ως συμμέτοχο στην αυτοϋπονόμευση.
Η λέξη ηγεμονία και η θεσμική προσήλωση ήταν πάντα ξένες σε όσους υποτιμούσαν την σκληρή πολιτική σύγκρουση, προκρίνοντας την προσωπική ανένδοτη δήθεν αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέντε χρόνια μετά όλοι έχουν καταλάβει ποια ήταν η σωστή άποψη απέναντι στην τοξικότητα και την καθεστωτική νοοτροπία που στήριξε την κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Κατά τα άλλα είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία. Επίσης είναι γνωστό ότι δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, βεβαίως από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από την τότε πρόεδρο της Επιτροπής. Αυτά προς ενημέρωση και του κ. Κασσελάκη που προφανώς δεν έχει καμία γνώση πάνω σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν. Όλοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα.