Eric Clapton : "Το Ισραήλ κυβερνά τον κόσμο"

Ο Έρικ Κλάπτον χάνει την ακοή του και θεωρεί φοβερό το ότι ζει ακόμα

Ο διάσημος κιθαρίστας εκφράστηκε ανοιχτά για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

Τους τελευταίους μήνες με την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και το θάνατο πολλών χιλιάδων Παλαιστινίων, η μουσική κοινότητα δεν έχει μείνει αμέτοχη. Ο Eric Clapton, ο οποίος βρίσκεται εν μέσω περιοδείας, συνηθίζει να παίζει με κιθάρα ζωγραφισμένη στα χρώματα της παλαισταινιακής σημαίας, ενώ πέρυσι κυκλοφόρησε το "Voice of a Child" με το ενδεικτικό video.

 

Σε νέα συνέντευξη του στο The Real Music Observer, ο Clapton πήρε θέση υπέρ των φοιτητικών διαμαρτυριών στις ΗΠΑ, λέγοντας πως αντίστοιχα ευαισθητοποιημένα είναι και τα παιδιά του ως μέλη του φοιτητικού κινήματος. Οι φοιτητικές διαμαρτυρίες έγιναν αντικείμενο έρευνας από την Επιτροπή Παιδείας στο Κοινοβούλιο και ο Clapton είπε χαρακτηριστικά : "Το είδα, δεν το πίστευα, με φρίκαρε. Οι ακροάσεις στη Γερουσία ήταν σαν τις δίκες της Νυρεμβέργης, καταλαβαίνεις;"

Προσέθεσε δε, λέγοντας : "Η επιτροπή θα έκανε στοχευμένες ερωτήσεις στους προέδρους των Πανεπιστημίων, σε φάση "Θέλω να λες ναι ή όχι, μη μου μιλάτε για το πλαίσιο. Ναι η όχι, προωθείτε τον αντισημιτισμό στο κολέγιο σας;" Και σκέφτηκα, τι είναι αυτό; Η Ιερά Εξέταση;"

Υποστήριξε τέλος πως η American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) κρύβεται πίσω από την έρευνα : "Είναι η AIPAC, το Lobby. Το Ισραήλ κουνάει τα νήματα, κυβερνά τον κόσμο".