170 μουσικά φεστιβάλ εξαφανίστηκαν μέσα σε 5 χρόνια!

Ήδη 40 βρετανικά φεστιβάλ έχουν ακυρωθεί για αυτό το καλοκαίρι

Η Ένωση Ανεξαρτήτων Φεστιβάλ (AIF) μοιράστηκε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα 202 μουσικών φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, φεστιβάλ που φιλοξενούν από 500 μέχρι 80.000 άτομα. Στα στατιστικά στοιχεία που δίνει η Ένωση, αναφέρεται πως μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν αναβληθεί, ακυρωθεί ή κλείσει πλήρως περί τα 40 φεστιβάλ!

Στις 21 Μαΐου, το El Dorado Festival στο Herefordshire επιβέβαιωσε την ακύρωση του. Στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτές ανέφεραν ως κύρια αιτία τη "Δραματική αύξηση του λειτουργικού κόστους, σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο του κόστους ζωής στη βιομηχανία των φεστιβάλ και την κοινότητα μας". Τα αυξημένα λειτουργικά κόστη είναι η κυριότερη αιτία για την αύξηση των φεστιβάλ που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα. Η AIF προειδοποιεί πως αυτή η τάση, χωρίς την όποια κρατική βοήθεια, ίσως οδηγήσει πολλά περισσότερα φεστιβάλ σε κλείσιμο και πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NME, τα τελευταία πέντε χρόνια εξαφανίστηκαν περί τα 172 φεστιβάλ, 96 λόγω COVID, 36 μέσα στο 2023, ενώ φέτος ήδη 40 από την αρχή της χρονιάς. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής : 

Barn On The Farm. Ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να επιστρέψει μέσα στο 2025
Leopallooza. Τελευταία του εμφάνιση το 2023
Bluedot Festival. Ανακοίνωσε "αγρανάπαυση" για το 2024
Nozstock The Hidden Valley. Ανακοίνωσε πως η φετινή του εκδοχή θα είναι και η τελευταία, λόγω του αυξημένου κόστους στις προμήθειες
Field Maneuvers. Το event του 2024 θα είναι το τελευταίο με αυτή τη μορφή.

 
Tags