Κασσελάκης: Δεν θα κάνω υπουργό τον Τσίπρα, θα έχω αυτοδύναμη κυβέρνηση

 Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο ταραχώδες συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την άποψη ότι τότε δεν αμφισβητήθηκε σε προσωπικό επίπεδο από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ως προς τη σημερινή τους σχέση ανέφερε ότι ο τέως πρωθυπουργός «έχει τη δική του ενασχόληση με το Ινστιτούτο που φτιάχνει».

Εξέφρασε την ελπίδα να κάνουν κάτι κοινό έως τις ευρωεκλογές παρότι δεν το έχει σχεδιάσει, ενώ υποστήριξε ότι το κόμμα είναι ενωμένο. Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε ότι έχει επικοινωνία με τον προκάτοχό του «μία ή δύο φορές την εβδομάδα», ενώ είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. «Ο ίδιος μου έχει πει ότι το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το εάν προτίθεται στο ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός να δώσει στον κ. Τσίπρα κάποιο χαρτοφυλάκιο, ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πρόκειται να είναι στην κυβέρνηση ως πρώην πρωθυπουργός» εξηγώντας: «Είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι θέσεις του εκφράζονται σε πιο διεθνές επίπεδο».

Οσον αφορά τον στόχο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, υποστήριξε ότι θα είναι χαρούμενος εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «πάνω από 20% και η Ν.Δ κάτω από το 30%», ενώ απέδωσε στον πρωθυπουργό αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης. Εξέφρασε στη συνέχεια την πίστη ότι θα γίνει πρωθυπουργός αλλά και την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία. «Οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων έχουν προσωπικές ατζέντες», απάντησε ερωτηθείς για ενδεχόμενες κυβερνητικές συνεργασίες με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Οσον αφορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε εκφραστεί με θετικά λόγια, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «αυτά τα οποία είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου (σ.σ. για τον ΣΥΡΙΖΑ) έδειξαν ότι δεν έχει κάποια βούληση να συστρατευτεί. Εδειξε μίσος και αντιπάθεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ αγαπώ τον ΣΥΡΙΖΑ».