Πέθανε ο Richard Tandy των Electric Light Orchestra

Ο Richard Tandy των Electric Light Orchestra πέθανε σε ηλικία 76 ετών. Ο ηγέτης των ELO Jeff Lynne ανακοίνωσε την είδηση ​​στα social media, γράφοντας: «Ήταν ένας αξιόλογος μουσικός και φίλος και θα θυμάμαι αυτά που ζήσαμε μαζί».

Ο Tandy γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ το 1948. Ήταν συμμαθητής με τον Bev Bevan, ο οποίος τον προσκάλεσε να παίξει τσέμπαλο στο σινγκλ των Move το 1968 «Blackberry Way». Το 1970, ο Bevan και ο Roy Wood αποφάσισαν να ξεκινήσουν τους Electric Light Orchestra και πήραν τον τελικό ηγέτη της μπάντας Jeff Lynne στο συγκρότημα. Ο Tandy δεν έπαιξε στο ντεμπούτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του γκρουπ, αλλά άρχισε να παίζει μαζί τους αμέσως μετά, αρχικά ως μπασίστας στο live συγκρότημα και αργότερα ως πληκτρίστας.

Έγινε στενός συνεργάτης του Lynne και ένα από τα λίγα μέλη πλήρους απασχόλησης των ELO και συνεισέφερε στα πλήκτρα και συνθεσάιζερ που ήταν αναπόσπαστα στον ήχο τους μέχρι τη διάλυση του συγκροτήματος το 1986. Όταν ο Lynne αναμόρφωσε το συγκρότημα τη δεκαετία του 2000, ο Tandy ήταν το μόνο μέλος που  ξαναγύρισε στους ELO του Jeff Lynne.

Το 2017, ο Tandy εισήχθη στο Rock And Roll Hall Of Fame ως μέλος των Electric Light Orchestra.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url