Bryan Ferry : Πουλάει το 50% του καταλόγου του

Η εταιρεία Iconic Artists του Irving Azoff αποκτά το 50% του καταλόγου του διάσημου καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο frontman των Roxy Music και solo καλλιτέχνης, Bryan Ferry, συνεργάζεται με την Iconic Artists Group με σκοπό "την ανάπτυξη και επέκταση της μουσικής κληρονομιάς του διάσημου καλλιτέχνη, σε νέες γενιές θαυμαστών". Ο ίδιος ο Ferry δήλωσε : " Είμαι στην ευχάριστη θέση όπου θα συνεργαστώ με την Iconic Artists, ώστε να βρεθούν νέοι τρόποι για να μοιραστεί η μουσική μου με τον κόσμο. Είμαι ενθουσιασμένος και βλέπω τις δυνατότητες που παρουσιάζονται". 

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Iconic Artists αποκτά το 50% των ηχογραφήσεων, των δικαιωμάτων χρήσης του ονόματος και των φωτογραφιών από την προσωπική καριέρα του Ferry, καθώς και αυτή των Roxy Music. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται φυσικά και σπουδαία albums των τελευταίων όπως τα "Roxy Music", "Country Life" και "Manifesto". 

Η Beth Collins, συμπρόεδρος της Azoff Company θα δηλώσει πως "Η μοναδική φωνή του Bryan και η μουσική που αψηφά τις ταμπέλες, έχουν κερδίσει μια θέση ανάμεσα στους καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερο επιρροή στην εποχή μς. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε μαζί του ώστε να διασφαλίσουμε πως η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει και να έχει απήχηση στο κοινό". 

Στην πολυετή και θρυλική καριέρα του, ο Brian Ferry έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τον τίτλο "Commander of the British Empire CBE", το 2011. Ένα χρόνο αργότερα έλαβε την τιμή Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres από τη Γαλλική κυβέρνηση. Το 2014, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ Μουσικής από το Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ στην Αγγλία.