Αντώνης Σαμαράς: Τα έβαλε με την woke culture. Ζούμε το μπούλινγκ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Διαμαρτυρήθηκε γιατί οι διαφωνούντες χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί, σεξιστές και ομοφοβικοί. Επικαλέστηκε μάλιστα ότι και το ΚΚΕ διαφωνεί με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. “Είναι “ακροδεξιό” και το ΚΚΕ; Τρελαθήκαμε τελείως;” σχολίασε ο κ.Σαμαράς.

Διερωτήθηκε μάλιστα: “Ακραίος εγώ, που έστειλα σιδηροδέσμια τη ΧΑ στη Δικαιοσύνη;”

Ενώ υπερασπίστηκε την Εκκλησία. “Δεν είναι «σκοταδισμός» και «παπαδαριό» η Ελληνική Εκκλησία! Πιστεύεις δεν πιστεύεις – εγώ πιστεύω – δεν έχεις δικαίωμα να ασχημονείς σε βάρος της Εκκλησίας”, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

“Η Πολιτεία είναι διακριτή από την Εκκλησία, ναι, είναι. Αλλά η Εκκλησία έχει αναφαίρετο δικαίωμα να λέει τη γνώμη της. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει τη γνώμη του εκτός απο την Εκκλησία.”

“Σε κάποιες χώρες της Δύσης κυριαρχεί το woke culture”
Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος και όσοι διαφωνούν με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών δέχονται bullying. Μίλησε ακόμη και για κυνήγι μαγισσών και τα έβαλε εκ νέου με την woke culture, απαντώντας και στο επιχείρημα του Μαξίμου πως η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Ενώ κατήγγειλε πιέσεις στους βουλευτές της ΝΔ.

“Έγιναν και σχετικά «φροντιστήρια» μάλιστα. Όπου μεταξύ άλλων, ειπώθηκε ότι πρέπει να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό γιατί «ανήκουμε στη Δύση», λέει”, είπε ο κ. Σαμαράς και με το γνωστό του στυλ πρόσθεσε:

“Επειδή εγώ πάλεψα να «ανήκουμε στη Δύση» – και το πλήρωσα πριν λίγα χρόνια – να σας πώ ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της. Στη Δύση υπάρχουν και χώρες που το απέρριψαν. Όπως υπάρχουν και χώρες που το ξανασκέφτονται.”

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε: “Στη Δύση, ακριβώς επειδή είναι χώρος Ελευθερίας, ψηφίζονται διάφορα πράγματα και κάποια αναθεωρούνται στη συνέχεια. Ανθίζουν πολλά λουλούδια και κάμποσα αγκάθια.

Σε κάποιες χώρες της Δύσης κυριαρχεί το woke culture, η κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων. Που προκαλεί ήδη μεγάλες αναστατώσεις παντού και τάσεις για αναθεώρηση. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μιμηθούμε όλα όσα ψηφίζουν κάποιες χώρες της Δύσης;”

Υποστήριξε επίσης ότι: “Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό, κάθε μόδα που μας έρχεται.”

Ο κ. Σαμαράς διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν έγιναν αντίστοιχα κομματικά φροντιστήρια, όπως έγινε για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, και για άλλα θέματα.

“Και το χειρότερο, σε αυτά τα φροντιστήρια για το τωρινό νομοσχέδιο, μπερδεύτηκαν οι «ζυμώσεις» με τις… πιέσεις! Και κάποιες φορές, με ανεπίτρεπτες πιέσεις. Εν όψει μάλιστα μιας ψηφοφορίας, υποτίθεται, «κατά συνείδησιν»”, πρόσθεσε με νόημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε από το Στέλιο Ράμφο και τον Απόστολο Δοξιάδη μεχρι τον ηθοποιό Δημήτρη Σταρόβα. Επιχείρησε να συνδέσει εμμέσως την ομοφυλοφιλία με παιδοφιλία και έκανε ακόμη και αναφορές περί αναγνώρισης της πολυγαμίας.