Aston "Family Man" Barrett, 1946-2024, ήταν ο μπασίστας σε όλα τα άλμπουμ του Bob Marley

Ο Aston "Family Man" Barrett  , του οποίου το μπάσα βοήθησε να εκτοξευθεί ο Μπομπ Μάρλεϊ και οι Γουέιλερς στο προσκήνιο της επανάστασης της ρέγκε, έφυγε χθες σε ηλικία 77 ετών.

Ο κόσμος έχασε όχι μόνο έναν εμβληματικό μουσικό και τη ραχοκοκαλιά των The Wailers, αλλά έναν αξιόλογο άνθρωπο του οποίου η κληρονομιά είναι τόσο τεράστια όσο το ταλέντο του, έγραψε στο Instagram ο γιος του Άστον Μπάρετ Τζούνιορ. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία.

Ο νεότερος Barrett χαιρέτισε εύγλωττα τα τεράστια μουσικά επιτεύγματα του πατέρα του που γεννήθηκε στο Κίνγκστον, τα οποία περιελάμβαναν το να παίζει σε κάθε άλμπουμ των Wailers από το 1970 μέχρι το τέλος του Marley το 1981 - ένα κατόρθωμα που μοιράστηκε με τον μικρότερο αδερφό και τον ντράμερ του γκρουπ, Carlton. Πέρα από το να υπηρετήσει ως de-facto bandleader των Wailers, το ταλέντο του επεκτάθηκε και στο control room — ο Barrett δημιούργησε το εμβληματικό Wailers LP Catch a Fire του 1973 και έχει μια μίξη στο Exodus του 1977.

Ονομάστε ένα κλασικό Wailers και ακούτε το χαρακτηριστικό ήχο του, από τα "No Woman, No Cry" και "Get Up, Stand Up" έως τα "Could You Be Loved" και "I Shot the Sheriff". Συνέχισε να παίζει ζωντανά τον αγαπημένο κατάλογο του συγκροτήματος για δεκαετίες, εμπνέοντας μια νεότερη γενιά Τζαμαϊκανών μουσικών όπως ο Robbie Shakespeare, ο οποίος αργότερα σχημάτισε το επιτυχημένο δίδυμο Sly & Robbie.

Video Url

 

«Η αίσθηση και το στυλ του έχουν εμπνεύσει εμένα και πολλούς άλλους», έγραψε ο Ziggy Marley. "Θα συνεχίσουμε να μελετάμε τη ιδιοφυΐα του για γενιές και θα μας λείψει η φυσική του παρουσία. Ωστόσο, η πνευματική του ενέργεια και οι διδασκαλίες του αντέχουν."

Video Url

 

Σχετικά με αυτό το ψευδώνυμο; Του δόθηκε πολύ πριν αποκτήσει 41 παιδιά. Εκτός από τους Wailers, ο Barrett έπαιξε σε θεμελιώδεις μπάντες reggae όπως οι King Tubby's και The Upsetters με τον Lee "Scratch" Perry και σε ηχογραφήσεις των Augustus Pablo, Burning Spear, Horace Andy, Peter Tosh και I-Roy

Video Url