Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον Ιούνιο του 1976 διάλεξε την δύση, σήμερα μερικοί νομίζουν ότι είμαστε Ελβετία και δεν διαλέγουν

«Η Ελλάς – και θα το επαναλάβω παρ’ ότι γνωρίζω ότι θα ενοχλήσω τον πρόεδρο τού Πα.ΣΟ.Κ. – η Ελλάς, πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά, ανήκει εις την Δύσιν». Αιτιολογώντας μεταξύ άλλων ότι με την ένταξη, κατοχυρώνεται η δημοκρατία, ενισχύεται η ασφάλεια, και επιταχύνεται η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. 

Και ο Ανδρέας Παπανδρέου τα ίδια πίστευε, πέταγε μερικά τσιτάτα για να ικανοποιήσει τους 'επαναστάτες' οπαδούς του, αλλά ποτέ δεν έκανε καμία κίνηση να φύγει από την δύση, ήταν ο πιο φιλοαμερικανός από όλους.

Αυτό πρέπει να το σκεφτούν όλοι αυτοί  οι οποίοι δήθεν δεν συμπαθούν την Αμερική, και φλερτάρουν με την Ρωσία, κανείς δεν θέλει να σκοτώνονται καθημερινά ουσιαστικά άδικα τόσοι άνθρωποι, αλλά όλοι κάνουν τις επιλογές τους . 

Τίποτα δεν είναι δίκαιο στην ζωή, ούτε ποτέ θα γίνει, ίσως μετά την ολική καταστροφή από πυρηνικό πόλεμο το σκεφτούν όσοι θα επιζήσουν.

Οι Έλληνες της αμφισβήτησης ή  πηγαίνουν με την Ρωσία ή την Κίνα, ή παραμένουν στην δύση και ακολουθούν την πολιτική της, το να υψώνουν σημαίες που δεν αρέσουν στους συμμάχους μας, δεν μας κάνει καλό, δεν είμαστε Γαλλία ή Γερμανία, πολύ εύκολα μπορούμε να γίνουμε Ουκρανία ή άλλη περιοχή που υποφέρει και είναι κοντά μας, ουδετερότητα για χώρες όπως η Ελλάδα είναι όνειρο θερινής νυκτός που λένε, ούτε σε 1000 χρόνια. Βέβαια τώρα δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε, όταν την είχαν πήγαν, αλλά τους έδιωξαν γιατί αυτοί σέβονται τις συμφωνίες, όχι τον όχλο των 5-10 χιλιάδων ατόμων.

Η επιλογή μονά -ζυγά κερδίζω δεν υπάρχει, επιλέγεις και κερδίζεις ή χάνεις, το να κάνεις τον έξυπνο και μετά να τα δίνεις όλα είναι χειρότερο και το πληρώνεις.

Video Url