Πέθανε η Essra Mohawk είχε συνεργασθεί με F. Zappa, J. Garcia, C. Lauper, Tina Turner

Η Essra Mohawk, μια τραγουδίστρια-τραγουδοποιός της οποίας οι συνθέσεις καλύφθηκαν από όλους, από τους Shangri-Las και τους Vanilla Fudge μέχρι τη Cyndi Lauper και την Tina Turner, πέθανε  (11 Δεκεμβρίου 2023), από αιτίες που δεν έχουν ακόμη αναφερθεί. Ούτε ο τόπος του θανάτου έγινε γνωστός. Ο θάνατός της ανακοινώθηκε από συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και ο βιογράφος της, στη σελίδα της στο Facebook. H Mohawk ήταν 75 ετών και βρισκόταν σε νοσηλεία για αρκετό καιρό.

Video Url

 

Η  καριέρα της Mohawk την βρήκε να συνεργάζεται με τον Frank Zappa και τον Jerry Garcia, παρέχοντας υλικό τραγουδιών για την παιδική τηλεοπτική σειρά Schoolhouse Rock και ηχογραφώντας δώδεκα σόλο άλμπουμ μεταξύ του τέλους της δεκαετίας του '60 και της δεκαετίας του 2010.

Video Url

 

Μετά τη σύναψη σχέσης με τον Frank Zappa το 1967, η Hurvitz άρχισε να συνεργάζεται μαζί του τον επόμενο χρόνο. Ηχογράφησε το ντεμπούτο της LP, με τίτλο Sandy’s Album is Here at Last, το οποίο κυκλοφόρησε στην εταιρεία Zappa’s Bizarre Records και σε παραγωγή του Ian Underwood, μέλους των Mothers of Invention. Τραγούδησε επίσης για ένα σύντομο διάστημα με τους Mothers Of Invention.

Video Url

 

Αφού έπαιξε σε μία συναυλία με το αγγλικό συγκρότημα Procol Harum στο Café Au-Go-Go της Νέας Υόρκης το 1967, ο στιχουργός αυτού του συγκροτήματος, Keith Reid, φέρεται να έγραψε το τραγούδι  "Quite Rightly So" για την Hurvitz.|

Video Url