Πέθανε ο Myles Goodwyn, τραγουδιστής των April Wine

Ο μουσικός της Nova Scotia, Μάιλς Γκούντγουιν, ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα φέτος ως τραγουδιστής των April Wine, πέθανε την Κυριακή.

Τον θάνατο του 75χρονου επιβεβαίωσε ο δημοσιογράφος του, Έρικ Άλπερ.

Η αιτία του θανάτου είναι ασαφής.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1969 στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, με αρχικά μέλη τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Goodwyn, τον κιθαρίστα David Henman, τον ντράμερ Ritchie Henman και τον μπασίστα Jimmy Henman να μετακομίζουν στο Μόντρεαλ λίγο αργότερα. Κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1971, το οποίο φιλοξενούσε το πρώτο τους σινγκλ, "Fast Train". Αλλά ήταν το δεύτερο σετ τους, On Record, που κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα που δημιούργησε το πρώτο καναδικό σινγκλ του γκρουπ, τη διασκευή τους στο «You Could Have Been a Lady» των Hot Chocolate και στο Top 20 single,  Μέχρι το επόμενο άλμπουμ τους, Electric Jewels, είχαν φύγει και οι τρεις Henman. Ήταν το The Whole World’s Goin’ Crazy του 1976, το πέμπτο τους, που δημιούργησε την επιτυχία «Like a Lover, Like a Song», που έγινε πλατινένιο.

Ο Goodwyn, ο οποίος έζησε στην περιοχή του Χάλιφαξ, πέτυχε πολλά με τους April Wine, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης περισσότερων από 10 εκατομμυρίων άλμπουμ σε όλο τον κόσμο και της λήψης 11 υποψηφιοτήτων για το βραβείοJuno. Οι April Wine μπήκαν  στο Walk of Fame του Καναδά νωρίτερα φέτος. Ο Goodwyn εισήχθη επίσης στο Hall of Fame των Καναδών τραγουδοποιών.

Είπε στο CBC News νωρίτερα φέτος ότι η τελευταία επαγωγή ήταν το πιο περήφανο επίτευγμά του.

 

Τα τραγούδια των April Wine όπως το Tonite Is a Wonderful Time to Fall in Love, το Roller και το Just Between You and Me αποτελούν ουσιαστικό μέρος του Canadiana.

 

Ο Goodwyn είπε στο CBC νωρίτερα φέτος ότι είχε βαρεθεί να ταξιδεύει στα αεροδρόμια και να περιμένει μια βαλίτσα.

Video Url

 

Video Url