Woodstock Festival : Έφυγε από τη ζωή ο John Morris, οργανωτής του φεστιβάλ

Blake Hinds / Courtesy of John Morris’ family

Ο Morris πέθανε σε ηλικία 84 ετών μετά από με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Εκ των μελών της οργανωτικής επιτροπής του Woodstock Festival το 1969, ο Morris υπήρξε ατζέντης συναυλιών για συγκροτήματα όπως οι Grateful Dead, οι The Doors, οι Jefferson Airplane, η Janis Joplin, ο BB King και άλλοι. Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ο Morris βοήθησε πολλούς καλλιτέχνες στις ευρωπαϊκές περιοδείες της εποχής, ενώ έκανε άνοιγμα και στη Νέα Υόρκη, σε θρυλικούς χώρους όπως το Anderson Theatre και το Fillmore East.

 

Το 1969 κλήθηκε να βοηθήσει στο booking καλλιτεχνών για το Woodstock Festival. Θα θυμηθεί χαρακτηριστικά πως έδωσαν περίπου 32.000 δολάρια στον Jimi Hendrix για δύο shows, ένα ακουστικό και ένα ηλεκτρικό. Υπήρξε επικεφαλής της παραγωγής του τριήμερου φεστιβάλ, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα από τα πιο διάσημα συναυλιακά γεγονότα όλων των εποχών, ένα πραγματικό σημείο αλλαγής στην pop κουλτούρα. Ανάμεσα στα καθήκοντα του ήταν οι ανακοινώσεις στη σκηνή κατά τη διάρκεια του show.

Εργάστηκε ως promoter μέχρι το 1990, ενώ συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα όπως ο Paul McCartney, ο Bowie, ο Frank Zappa και οι Pink Floyd.

 
Tags