Πέθανε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κέκης, πρώην εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο πρώην εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Κέκης, σε ηλικία 78 ετών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

 Άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1963. Στην ΕΡΤ άρχισε να εργάζεται από τη δεκαετία του 70 ενώ ανέλαβε την προετοιμασία και την οργάνωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EBU.

Ο Κώστας Κέκης εργάστηκε – μεταξύ άλλων μέσων Ενημέρωσης- στην εφημερίδα «Καθημερινή» ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες και αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ.

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Κώστα Κέκη
Ένα δικό της άνθρωπο, τον δημοσιογράφο Κώστα Κέκη, που έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, αποχαιρετά η ΕΡΤ.

Ο Κώστας Κέκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και εργάστηκε από νεαρή ηλικία ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως αρθρογράφος και πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες («Έθνος», «Εξπρές», «Καθημερινή»).

Στην ΕΡΤ άρχισε να εργάζεται από τη δεκαετία του ’70. Υπήρξε προϊστάμενος του γραφείου Ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά και ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες.

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες διετέλεσε εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ στο μεγάλο project των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, συντονίζοντας την οργάνωση και τη μετάδοση της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο, από τη δημόσια τηλεόραση.

Στη συνέχεια διετέλεσε εκ νέου εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ για θέματα διοίκησης, θέση που διατήρησε έως το 2010. Υπήρξε επίσης εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της EBU. Όλα αυτά τα χρόνια άσκησε τα καθήκοντά του με υποδειγματικό επαγγελματισμό και ήθος.

Ο Κώστας Κέκης ήταν ο εμπνευστής της ψηφιοποίησης του Αρχείου της ΕΡΤ, που έχει στόχο τη διάσωση και ανάδειξη του τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού, φωτογραφικού και έντυπου υλικού του Αρχείου της δημόσιας τηλεόρασης, το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του.