Πέθανε η 3 φορές υποψήφια για όσκαρ Piper Laurie

Η Πάιπερ Λόρι, η διάσημη ηθοποιός που ήταν γνωστή για την ανατριχιαστική ερμηνεία της αυθόρμητης θρησκευόμενης μητέρας στο «Carrie» και για το ρόλο της φίλης του Πολ Νιούμαν στο «The Hustler», πέθανε σε ηλικία 91 ετών, είπε ο μάνατζέρ της.

Η Λόρι πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Λος Άντζελες, επιβεβαίωσε η μάνατζέρ της, Μάριον Ρόζενμπεργκ, στο CNN. Δεν αναφέρθηκε αιτία θανάτου.

Η Laurie θα μείνει στη μνήμη μας ως «μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της και ως έναν υπέροχο άνθρωπο», είπε ο Rosenberg.

Αν και ξεκίνησε ως έφηβη στάρλετ τη δεκαετία του 1950, η Λόρι πήρε ένα παρατεταμένο διάλειμμα από το Χόλιγουντ αφού απογοητεύτηκε από την αντιμετώπιση της βιομηχανίας ως νεαρής ηθοποιού και την επιπεδότητα των γυναικείων ρόλων που της πρότειναν. Όταν επανεμφανίστηκε περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα, γρήγορα αποκαταστάθηκε μέσα από εντυπωσιακές ενσωματώσεις περίπλοκων – και μερικές φορές βασανισμένες γυναίκες

Οι κριτικοί και οι συνάδελφοί τους σημείωσαν: η Λόρι έλαβε υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις καθηλωτικές της ερμηνείες στο «The Hustler» (1961) και στο «Carrie» (1976). Η τρίτη της υποψηφιότητα ήταν για την ερμηνεία μιας μετανιωμένης μητέρας στο «Children of a Lesser God» (1986).

Video Url

 

Βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της ως εκδικητική ιδιοκτήτρια μύλου στο τηλεοπτικό «Twin Peaks», εκτός από δύο υποψηφιότητες για Emmy.

Video Url

 

Γεννημένη ως Ροζέτα Τζέικομπς στο Ντιτρόιτ το 1932, πήρε το όνομα Πάιπερ Λόρι μετά από παρότρυνση ενός μάνατζερ όταν άρχισε να παίζει επαγγελματικά, έγραψε στα απομνημονεύματά της, «Μαθαίνω να Ζω Δυνατά».

Video Url