Πέθανε ο Rudolph Isley από τα ιδρυτικά μέλη των Isley Brothers

Ο Rudolph Isley, ο τραγουδιστής γνωστός ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη των The Isley Brothers, πέθανε 84 ετών

Ο εμβληματικόςτραγουδιστής πέθανε την Τετάρτη στο Ιλινόις, σύμφωνα με το TMZ. Η αιτία του θανάτου του Ρούντολφ είναι προς το παρόν ασαφής, αν και ένα άτομο που εμπλέκεται μας λέει ότι πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή προσβολή.

Ο Ρούντολφ άρχισε να τραγουδά σε νεαρή ηλικία στην τοπική εκκλησία του και δημιούργησε τους  Isley Brothers με τα αδέρφια του Ronald, O'Kelly και Vernon όταν ήταν μόλις έφηβος.

Αφού ο Βέρνον χτυπήθηκε τραγικά από ένα αυτοκίνητο ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του σε ηλικία μόλις 13 ετών το 1955, τα αδέρφια μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη για να ηχογραφήσουν μουσική... υπογράφοντας με την RCA Records λίγα χρόνια αργότερα και έκαναν το ντεμπούτο τους με το πρώτο τους τραγούδι, "Shout" -- αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια τους.

Video Url

 

Ενώ το συγκρότημα ήταν ακόμη στα σπάργανα, ο Ρούντολφ παντρεύτηκε την Έλεϊν Τζάσπερ το 1958... ζώντας τον έγγαμο βίο ενώ οι Brothers συνέχισαν να κερδίζουν επιτυχία με κομμάτια όπως τα "Twist & Shout", "This Old Heart of Mine" και " It's Your Thing».

Παρά το γεγονός ότι ο Ronnie αναλάμβανε συχνά την ηγεσία του γκρουπ, ο Rudolph έκανε τα βασικά φωνητικά για μερικά από τα τραγούδια τους, όπως τα Shout, Fight The Power και .That Lady

Video Url

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι Isley Brothers μεγάλωναν -- προσθέτοντας τα μικρότερα αδέρφια Έρνι και Μάρβιν και τον κουνιάδο του Ρούντολφ, Κρις Τζάσπερ, στη μίξη το 1971.

Ο Ρούντολφ άφησε το συγκρότημα το 1989 για να πραγματοποιήσει τον στόχο του που ήταν η επαφή του με την θρησκεία, αλλά ενώθηκε ξανά με το συγκρότημα αργότερα. Εισήχθησαν  στο Rock and Roll Hall of Fame το 1992 ... λαμβάνοντας το βραβείο από τον συνάδελφο θρύλο της μουσικής Little Richard.

 

Video Url

Το γκρουπ βγάζει κομμάτια για πάνω από μισό αιώνα -- κάτι που πολλά γκρουπ δεν μπορούν να πλησιάσουν -- με πιο πρόσφατα τραγούδια όπως το "Busted" και το "Contagious" μετά την αποχώρηση του Ρούντολφ.