Τουλάχιστον 13 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στην Ισπανία

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στη Μούρθια (νοτιοανατολική Ισπανία), όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης ο οποίος πρόσθεσε πως οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν αγνοουμένους μετά την πυρκαγιά.

Η φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο νυχτερινό κέντρο Teatre στην Αταλάγιας, στα περίχωρα της πόλης, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο δήμαρχος της Μούρθια Χοσέ Μπαγιέστα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος εννέα ανθρώπων. Νωρίτερα είχε πει πως επτά άνθρωποι είχαν βρεθεί στο ίδιο σημείο στον πρώτο όροφο, όπου ξέσπασε η φωτιά.

Έξω από το νυχτερινό κέντρο, νέοι αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλον, συγκλονισμένοι, καθώς περίμεναν πληροφορίες για τους αγνοουμένους.

"Πέντε μέλη της οικογένειάς μου είναι μέσα, δεν ξέρω πού βρίσκονται. Και δύο φίλοι", δήλωσε ένας άνδρας που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο Μπαγιέστα κήρυξε τριήμερο πένθος. Η σημαία κυματίζει μεσίστια έξω από το δημαρχείο της Μούρθια.

Πλάνα που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο X η πυροσβεστική υπηρεσία της Μούρθια δείχνουν τους πυροσβέστες να εργάζονται προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες μέσα στο νυχτερινό κέντρο. Η φωτιά κατέστρεψε μέρος της οροφής, σύμφωνα με τα πλάνα.

"Είμαστε συντετριμμένοι", δήλωσε ο Μπαγέστα στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο 24h, προσθέτοντας πως οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν αρκετούς ανθρώπους που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Ο Μπαγέστα είπε στο 24h πως η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 6.00 π.μ. και πως τώρα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Είπε πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για να προσδιορίσουν τα αίτια της φωτιάς.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο για εισπνοή καπνού.