Πέθανε ο ντράμερ των Nektar, Ron Howden

Το ιδρυτικό μέλος και ντράμερ της Nektar, Ρον Χάουντεν, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, όπως επιβεβαιώθηκε. Ο σύντροφος και ιδρυτής του συγκροτήματος, κιθαρίστας Derek 'Mo' Moore επιβεβαίωσε την είδηση ​​.

 

Οι Howden και Moore σχημάτισαν τους Nektar το 1969 με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Roye Albrighton, τον Allan "Taff" Freeman στα πλήκτρα και τους καλλιτέχνες Mick Brockett και Keith Walters στα φώτα και τα "ειδικά εφέ".

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε μια σειρά από καταξιωμένα άλμπουμ, όπως το ντεμπούτο άλμπουμ του 1971 Journey To The Center Of The Eye, A Tab In The Ocean (1972) και Remember The Future (1973), το τελευταίο έσπασε το Top 20 στις ΗΠΑ και παρά Όντας Βρετανοί, έβρισκαν πάντα μεγαλύτερη αναγνώριση στη Γερμανία.

Οι Νέκταρ αρχικά διαλύθηκαν το 1978, είχαν μία αναλαμπή για λίγο τη δεκαετία του 1980. Η αρχική σύνθεση επανενώθηκε για να παίξει το NEARfest στις ΗΠΑ το 2002 και ο Howden παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι που πέθανε ο Albrighton το 2016, σε ηλικία 67 ετών. Ο Howden και ο Moore σχημάτισαν μια νέα σύνθεση του συγκροτήματος με τον κιθαρίστα/τραγουδιστή Ryche Chlander, τον μπασίστα Randy Dembo και keyboard player Kendall Scott, με τον Mick Brockett να επιστρέφει στα ειδικά εφέ.

Video Url