Δημήτρης Κουτσούμπας: Προδιαγεγραμμένη η κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για όσους νιώθουν έκπληξη ή και αμηχανία για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τους λέμε να σκεφτούν την εξής πλευρά που ίσως δεν έχουν σκεφτεί: Ότι αυτή ακριβώς είναι μια προδιαγεγραμμένη κατάληξη μιας ολόκληρης πορείας ενσωμάτωσης στο σύστημα που έχει ακολουθήσει ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος».

«Αυτή την πορεία του πολιτικού εκφυλισμού σε θέσεις και προτάσεις, σε πολιτική και κινηματική στάση, την στήριξαν, την προώθησαν, χρόνια τώρα, στο όνομα πότε του δήθεν ‘εκσυγχρονισμού’, πότε του ‘εφικτού’, πότε της ‘κυβερνησιμότητας στο πλαίσιο του συστήματος’, τα στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και αυτοί που εμφανίζονται ως θεματοφύλακες ενός δήθεν πιο ‘αριστερού’ χαρακτήρα», όπως είπε.

Και προσέθεσε πως «η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ανώτατο στάδιο της λογικής του ‘μικρότερου κακού’, που την υπηρέτησε η ηγεσία του εδώ και χρόνια και φυσικά όλοι οι σημερινοί του υποψήφιοι και που έφεραν για μια ακόμα φορά τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ στην εξουσία».

 

«Όσοι τίμιοι αγωνιστές, πραγματικά αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι έχουν απομείνει σ’ αυτό το κόμμα σήμερα έχουν επιλογή: Αυτήν που ακολούθησαν όλοι όσοι πριν από αυτούς δεν θέλησαν να γίνουν μέρος αυτής της πορείας αρνητικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, τον εγκατέλειψαν, κράτησαν ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά τους και σήμερα συμπορεύονται με το ΚΚΕ», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.