Πέθανε ο Lou Deprijck ήταν η φωνή για το Ça plane pour moi

Ο Lou Deprijck 11 Ιανουαρίου 1946 – 19 Σεπτεμβρίου 2023) ήταν Βέλγος τραγουδιστής και παραγωγός δίσκων. Ήταν μια σημαντική φυσιογνωμία στη βελγική ποπ σκηνή των δεκαετιών του 1970 και του 1980, με περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα των συνθέσεων του να πουλήθηκαν παγκοσμίως, καθιστώντας τον έναν από τους Βέλγους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Ο Deprijck είναι περισσότερο γνωστός για το ότι έγραψε μαζί με τον Yves Lacomblez και για το ότι παρείχε τη φωνή για το single Plastic Bertrand του 1978 "Ça plane pour moi".

Video Url

 

Το πρώτο του γκρουπ Pop' Liberty 6 ήταν το 1967 με το "Je Suis Pop Et Tout À Fait Dingue".Ωστόσο, αργότερα βρήκε επιτυχία με το Two Man Sound, μια λάτιν-ποπ στολή που σχηματίστηκε με τον Sylvain Vanholme  και τον Yvan Lacomblez. Οι Two Man Sound πούλησαν πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα του σινγκλ τους "Charlie Brown" του 1975, ενώ το άλμπουμ Disco Samba, με το ομώνυμο τραγούδι, είχε πωλήσεις περίπου 1,4 εκατομμυρίων αντιτύπων στη Λατινική Αμερική.

Video Url

 

Ο Deprijck είχε επίσης μια μεγάλη σόλο επιτυχία το 1978 στη Γαλλία και το Βέλγιο με το τραγούδι ska/reggae "Kingston, Kingston", με το όνομα Lou & The Hollywood Bananas.

Video Url

 

Video Url