Έφη Αχτσιόγλου: Δέχομαι επιθέσεις με χυδαία ψέματα και λασπολογίες, τίποτα δεν έχει τελειώσει

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε περισσότερο στο περιεχόμενο της πολιτικής και στο τι εισφέρει κάθε υποψηφιότητα, η δική μου και του κ. Κασσελάκη, γι' αυτό ζήτησα από τους γραμματείς του κόμματος να διεξαχθεί debate», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1.

«Τα συνθήματα στην πολιτική έχουν σημασία, συμπυκνώνουν ένα νόημα. Δεν μπορούμε όμως να προχωράμε διαρκώς μόνο με συνθήματα. Είναι υποχρέωση κάθε πολιτικού να εξηγεί συγκεκριμένα στους πολίτες ποιο είναι το πολιτικό του περιεχόμενο», τόνισε.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «ο συνυποψήφιός μου λέει: "θα τα αλλάξω όλα". Τι ακριβώς θα αλλάξει; Ποιες πολιτικές θέσεις θα αλλάξει; Θα αλλάξει θέση για την εξωτερική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά; Θα αλλάξει θέση για τα εργασιακά; Θα αλλάξει θέση ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Ποια θα είναι η πολιτική του θέση; Δεν πρέπει αυτά να τα πει; Εγώ έχω καταγεγραμμένο έργο και έχω εκφράσει ξεκάθαρα την πολιτική μου θέση για την οικονομία, για την εργασία, για την εξωτερική πολιτική. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο κ. Κασσελάκης. Στη φάση που βρισκόμαστε, λίγες μέρες πριν από μία κρίσιμη κάλπη, θα πρέπει να εξηγηθούν οι πολιτικές θέσεις με συγκεκριμένο και σαφή τρόπο».

Για τον πρώτο γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «είχαμε μια τεράστια συμμετοχή η οποία έδειξε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υπάρχει πολύ μεγάλη αγανάκτηση ήδη με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία εκφράστηκε και σε αυτή τη συμμετοχή. Είναι ένα μήνυμα παρουσίας και ισχυρής φωνής της προοδευτικής παράταξης. Είναι ένα μήνυμα ενότητας, χτίζουμε πάνω σε κάτι που έχει πολύ μεγάλη κοινωνική απήχηση».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται σημειώνοντας ότι «από τη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου έχω δεχτεί μία σειρά άκρως χυδαίων και συκοφαντικών επιθέσεων. Από το ότι περίπου είμαι διαπλεκόμενη μέχρι ότι έχω εκδιώξει τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για χυδαία ψέματα και λασπολογίες, οι οποίες δεν εξυπηρετούν καμία πολιτική και δημοκρατική συζήτηση. Εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα, μιντιακά και σοσιαλμιντιακά, και δυστυχώς πολύ συχνά αναπαράγονται και εντός του χώρου. Σήμερα αποστέλλω εξώδικη δήλωση σε συγκεκριμένο site και τους ζητώ να ανακαλέσουν άμεσα τη συκοφαντική δυσφήμιση που γίνεται στο πρόσωπό μου περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για ακραία ψεύδη τα οποία προσβάλλουν τη δική μου ιστορία, την ιστορία του χώρου και τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο εμφανίζουν ως εκβιαζόμενο ή υπονομευόμενο».

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου είναι απολύτως ανοιχτό και πως μπορεί να κερδίσει στις εκλογές, ενώ επισήμανε ότι «είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου πολλά χρόνια, έχω υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες του από πάρα πολλές θέσεις, από του απλού μέλους μέχρι της βουλευτή και της υπουργού. Η ενότητα είναι απολύτως δεδομένη. Ο χώρος πρέπει να είναι όχι απλά ενιαίος, όχι μόνο να είμαστε ενωμένοι, αλλά πρέπει να κερδίζουμε κάθε μέρα και έναν περισσότερο. Αυτό είναι ένα κόμμα κυβερνητικό».