Ο Aaron Paul λέει ότι το Netflix δεν τον πληρώνει για τα streams του Breaking Bad - Άγνωστα τα νούμερα τηλεθέασης

Ο Aaron Paul είναι ο τελευταίος ηθοποιός που αποκάλυψε πόσα λίγα χρήματα βγάζουν οι μεγαλύτεροι σταρ του Χόλιγουντ από τα στούντιο και το streaming.

Κατά την διάρκεια της απεργίας ηθοποιών και σεναριογράφων, σε κάποια πορεία διαμαρτυρίας με τους συμπρωταγωνιστές του στο «Breaking Bad», Bryan Cranston και Jesse Plemons, ο Paul αποκάλυψε ότι το Netflix δεν τον πληρώνει μερίδιο από τα έσοδα που λαμβάνει η υπηρεσία, από τα streams της επιτυχημένης σειράς.

«Δεν παίρνω μερίδιο από το Netflix για το Breaking Bad για να είμαι απόλυτα ειλικρινής και αυτό είναι τρελό για μένα», είπε ο Paul στην Independent. «Πιστεύω ότι πολλές από αυτές τις εταιρίες γνωρίζουν ότι την έχουν γλυτώσει μέχρι σήμερα με το να μην αποδίδουν στους ανθρώπους δίκαιο μισθό και τώρα είναι καιρός να πληρώσουν».

Η δίκαιη αμοιβή είναι μία από τις βασικές απαιτήσεις της συνεχιζόμενης απεργίας σεναριογράφων και ηθοποιών. Προτού οι υπηρεσίες streaming αντικαταστήσουν την καλωδιακή τηλεόραση, οι ηθοποιοί μπορούσαν και βγάζαν τα προς το ζην ή και εκατομμύρια δολάρια, από επαναλήψεις μιας εκπομπής (τα λεγόμενα residuals). 

Το Netflix και άλλοι, ωστόσο, κρατούν μυστικά τα νούμερα τηλεθέασης και έτσι, δεν πληρώνουν στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το περιεχόμενό τους έναν επαρκή μισθό, ακόμα κι αν παίζουν σε μια από τις πιο αναγνωρισμένες σειρές του 21ου αιώνα, όπως έκανε ο Paul.

Ο Jesse Plemons, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του Todd στο «Breaking Bad», συμφώνησε με τον  Aaron Paul. «Ο τρόπος με τον οποίο ήταν δομημένα τα πράγματα πριν από 10 χρόνια είχε περισσότερο νόημα και έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για δευτεροκλασάτους ηθοποιούς που δουλεύουν εξίσου σκληρά ή κάποιες φορές ακόμη πιο σκληρά», είπε ο ηθοποιός.

Ο πρωταγωνιστής του σίριαλ, Bryan Cranston, εν τω μεταξύ, ενθάρρυνε την Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα ηθοποιών και σεναριογράφων. Οι σεναριογράφοι μπαίνουν στον πέμπτο μήνα της απεργίας τους, ενώ οι ηθοποιοί στον δεύτερο και πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι ζουν από μηνιάτικο σε μηνιάτικο, παρά την δημοφιλία τους. Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι η απεργία θα λήξει σύντομα. Ορισμένοι πιστεύουν ότι πιθανότατα θα κρατήσει μέχρι το επόμενο έτος.

 

Video Url