Πέθανε ο Gary Wright του Dream Weaver

Ο τραγουδιστής του «Love Is Alive» είχε προηγουμένως διαγνωστεί με νόσο του Πάρκινσον και άνοια

 

Ο μουσικός του «Dream Weaver» πέθανε 80 ετών αφού διαγνώστηκε με νόσο του Πάρκινσον και άνοια. Το TMZ ανέφερε πρώτα την είδηση, την οποία κοινοποίησαν και οι φίλοι του Ράιτ.

Ο γιος του συνθέτη, Τζάστιν Ράιτ, είπε ότι ο πατέρας του πέθανε στο σπίτι του στο Palos Verdes Estates της Καλιφόρνια το πρωί της Δευτέρας, 4 Σεπτεμβρίου. Η είδηση ​​ήρθε περίπου έξι χρόνια μετά τη διάγνωση του τραγουδιστή του "Love Is Alive" με Πάρκινσον και όχι πολύ μετά, με άνοια.

Γνωστός για τις επιτυχίες Dream Weaver και Love is Alive, και τα δύο στο Νο 2 του Billboard Hot 100 single chart, ο Wright ήταν επίσης συνθέτης και παραγωγός και συνεργαζόταν συχνά με τον μουσικό των Beatles, George Harrison.

Γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϊ το 1943, ο Ράιτ έκανε καριέρα ως παιδί ηθοποιός σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις και έπαιξε στο Broadway στο μιούζικαλ Fanny το 1954. Εμφανίστηκε επίσης στο The Ed Sullivan Show.

Αφού έπαιξε σε μπάντες γυμνασίου, ο Ράιτ αποφάσισε ότι η μουσική ήταν «πολύ ασταθής» για να ασχοληθεί επαγγελματικά και αντ' αυτού εκπαιδεύτηκε για να γίνει γιατρός στις ΗΠΑ και τη Δυτική Γερμανία. Στην Ευρώπη, εγκατέλειψε την ιατρική για τη μουσική και το 1967 έγινε  τραγουδιστής στο βρετανικό μπλουζ ροκ συγκρότημα Spooky Tooth πριν ξεκινήσει μια σόλο καριέρα το 1970.

Video Url

 

Video Url