Πέθανε ο Γιάννης Σωκρατίδης, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους ΟΛΥΜΠΙΑΝΣ

Σε ηλικία 87 χρόνων πέθανε ο Γιάννης Σωκρατίδης, σημαντικό στέλεχος της ελληνικής δισκογραφίας, που ανακάλυψε τους Ολύμπιανς.

Μολονόνοτι Αθηναίος, αγάπησε την Θεσσαλονίκη όπου διέπρεψε  ως γενικός διευθυντής στο υποκατάστημα της Φώνογκραμ/Πόλυγκραμ.

Είχε αληθινό πάθος για την μουσική και ήταν πάντα ενημερωμένος για το ελληνικό και διεθνές ρεπερτοριο.

Την είδηση γνωστοποίησε ο Άλκης Κακαλιάγκος μέλος των Ολύμπιανς, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αποχαιρετώντας τον Γιάννη Σωκρατίδη.

Η ανάρτησή του:

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους ΟΛΥΜΠΙΑΝΣ Γιάννης Σωκρατίδης απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών. Μας άκουσε να παίζουμε (1965) σε μία ραδιοφωνική εκπομπή του ‘Αλκη Στέα , ενθουσιάστηκε . ‘Ηλθε και μας βρήκε στο κλαμπ Χαβάη όπου εμφανιζόμασταν και μας ζήτησε να ηχογραφήσουμε με την φωνογραφική εταιρεία όπου εργαζόταν ένα 45άρι . Σε λίγους μήνες (1966) με τον “Τρόπο” και το “Συμπόσιο” μας έμαθε όλη η ‘Ελλαδα. Αναπαύσου εν ειρήνη μεγάλε φίλε μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Η τελευταία συνάντηση μας με τον Γιάννη Σωκρατίδη στον πλάτανο μπροστά σε Ντορέ και Οβάλ το 2021. Η φωτό από το αρχείο του Κώστα Μπλιάτκα.

 

Video Url