Πέθανε ο Jimmy Buffett, ήταν μοναδικός

Ο Τζίμι Μπάφετ, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός που προσέλκυσε εκατομμύρια θαυμαστές με τις λαϊκές του ιστορίες για τη ζωή και την αγάπη σε τροπικές αμμώδεις παραλίες, με παγωμένο παρασκεύασμα στο χέρι, πέθανε την Παρασκευή. Ήταν 76.

«Ο Τζίμι πέθανε ειρηνικά το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, τους φίλους, τη μουσική και τα σκυλιά του», ανέφερε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του. «Έζησε τη ζωή του σαν τραγούδι μέχρι την τελευταία του πνοή και θα λείψει απεριόριστα σε τόσους πολλούς».

Η δήλωση δεν ανέφερε πού πέθανε ο Buffett ούτε έδωσε την αιτία θανάτου. Ο τραγουδιστής είχε προγραμματίσει εκ νέου συναυλίες τον Μάιο και ο Μπάφετ είπε στα social media ότι είχε νοσηλευτεί.

Ο Μπάφετ, ο οποίος ονόμασε τη μουσική του μάρκα «μεθυσμένο ροκ εν ρολ της Καραϊβικής», είναι αναμφισβήτητα πιο γνωστός για το «Margaritaville», το οποίο κυκλοφόρησε το 1977 και τον εκτόξευσε στην εθνική φήμη και στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής.

Το τραγούδι ενέπνευσε ένα brand, το οποίο περιελάμβανε εστιατόρια και θέρετρα, έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ρούχα και ρούχα, καθώς και είδη φαγητού και ποτών όπως μπύρα, τεκίλα, σάλτσες για σαλάτες και σάλσα. Τον βοήθησε επίσης να γίνει δισεκατομμυριούχος, με το Forbes αυτόν τον μήνα να τοποθετεί την καθαρή του περιουσία σε πραγματικό χρόνο στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Αλλά σε ένα προφανές νεύμα στις επιχειρηματικές του αναζητήσεις στο τραγούδι "A Pirate Looks at Forty", ο Buffett τραγούδησε ότι "έβγαλε αρκετά χρήματα για να αγοράσει το Μαϊάμι, αλλά το τσάκισα τόσο γρήγορα. Ποτέ δεν προοριζόταν να διαρκέσει, ποτέ δεν προοριζόταν να διαρκέσει."

Ο Μπάφετ προτάθηκε για δύο βραβεία Grammy, για το "Hey Good Lookin" - μια διασκευή του κλασικού Hank Williams - και το "It's Five O'Clock Somewhere", ένα ντουέτο με τον σούπερ σταρ της κάντρι Άλαν Τζάκσον.

Ο Έλτον Τζον ήταν ανάμεσα σε πολλά αστέρια που απέτησαν φόρο τιμής στον Μπάφετ, αποκαλώντας τον «μοναδικό και πολύτιμο διασκεδαστή», σε μια ανάρτηση στα Instagram Stories. «Οι θαυμαστές του τον λάτρεψαν και δεν τους απογοήτευσε ποτέ. Αυτά είναι τα πιο θλιβερά νέα, ένας υπέροχος άντρας έφυγε πολύ νωρίς», έγραψε ο John.

Ο ηθοποιός Miles Teller δημοσίευσε επίσης αρκετές φωτογραφίες του με τον τραγουδιστή στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter. Ο Brian Wilson των Beach Boys πήγε επίσης στο X, όπου έγραψε, «Love and Mercy, Jimmy Buffett».

Οι θαυμαστές, που ονομάστηκαν στοργικά «Parrotheads», έσπευσαν επίσης να αποτίσουν φόρο τιμής στον τραγουδιστή, ο οποίος γεννήθηκε στην Pascagoula του Μισισιπή, την ημέρα των Χριστουγέννων του 1946. Μεγάλωσε κυρίως στο Mobile της Αλαμπάμα.

Πολλοί ανέφεραν το "One Particular Harbor" όταν θυμήθηκαν τον τραγουδιστή: "Αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο λιμάνι/ Τόσο μακριά αλλά τόσο κοντά/ Όπου βλέπω τις μέρες να σβήνουν/ Και τελικά να εξαφανίζονται."

Αφού έμαθε κιθάρα στο κολέγιο - παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο Auburn της Αλαμπάμα πριν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Μισισιπή - άρχισε να ταξιδεύει στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης προτού δημιουργήσει το πρώτο του συγκρότημα.

Video Url

 

Αργότερα μετακόμισε στο Νάσβιλ του Τενεσί, για να εργαστεί για το περιοδικό Billboard και να δοκιμάσει την τύχη του ως τραγουδιστής, λέει η βιογραφία. Αλλά ήταν στο Key West της Φλόριντα, τη δεκαετία του 1970, που ο Buffett «βρήκε την αληθινή φωνή του», σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

 

 

Περιοδεύοντας και ηχογραφώντας με το Coral Reefer Band, θα συνέχιζε να κάνει 27 στούντιο άλμπουμ - τέσσερα έγιναν πλατινένια και οκτώ χρυσά - σε μια καριέρα που διήρκεσε περισσότερες από πέντε δεκαετίες.

Video Url