Ευκλείδης Τσακαλώτος: Μπορώ να νικήσω τον Κυρ. Μητσοτάκη

Βέβαιος ότι μπορεί ως πρόεδρος να νικήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη να ηγηθεί του κόμματος «εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενότητα».

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra Channel (31/08) o πρώην υπουργός τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να έχει μια ξεκάθαρη ταυτότητα, που δεν θα είναι άθροισμα απόψεων, αλλά σύνθεση αυτών» και να υπογραμμίζει πως «ο κόσμος πρέπει να αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα τις θέσεις του κόμματος και αυτό να αποτελέσει τη βάση της συζήτησης για τη σύνθεση».

 

Είπε ότι ο ίδιος σαφώς και μπορεί να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενότητα και δίνοντας στα μέλη και στον κόσμο του υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση για τις αξίες και τις ιδέες του κόμματος. Δήλωσε βέβαιος ότι μπορεί ως πρόεδρος να νικήσει τον Κ. Μητσοτάκη και παράλληλα ότι είναι υπέρ της συζήτησης με τη σοσιαλδημοκρατία.

Σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε ότι έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, ότι συμφωνεί μαζί του σε θέματα όπως π.χ. αυτά που αφορούν το δικαιωματικό χώρο, αλλά εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο γνωρίζει το κόμμα, την ιστορία του και τους ανθρώπους του. Γιατί το κόμμα, όπως είπε, δεν είναι επιχείρηση να φέρεις διευθύνοντα σύμβουλο από άλλη χώρα.