Korean Air: Άλλη μια αεροπορική εταιρεία ζητάει από τους επιβάτες της να ζυγιστούν πριν πετάξουν

Instagram @koreanairworld

Η Korean Air λέει ότι η διαδικασία είναι ένα «κρίσιμο μέρος των μέτρων ασφάλειας της» και οι ταξιδιώτες μπορούν να το παραλείψουν εάν το επιθυμούν.

Οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Νότιας Κορέας τις επόμενες εβδομάδες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ζυγαριά πριν την επιβίβαση.

Η Korean Air επιβεβαίωσε στον ιστότοπό της ότι «ξεκίνησε να μετράει το μέσο βάρος των επιβατών μαζί με τις χειραποσκευές για την ασφάλεια των πτήσεων».
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από μια παρόμοια απόφαση που έλαβε η Air New Zealand τον Ιούνιο.

Οι ταξιδιώτες που πετούν από τα δύο πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Νότιας Κορέας, και τα δύο στην πρωτεύουσα Σεούλ, θα κληθούν να ανέβουν στη ζυγαριά. Οι επιβάτες σε δρομολόγια εσωτερικού από το αεροδρόμιο Gimpo ξεκίνησαν να ζυγίζονται από χθες 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ το ίδιο ισχύει για τους επιβάτες που αναχωρούν από το διεθνές αεροδρόμιο Incheon από τις 8 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι εάν οι επιβάτες επιθυμούν να μην αποκαλύψουν το βάρος τους, θα μπορούν να εξαιρεθούν ενημερώνοντας το προσωπικό του αεροδρομίου.

«Το Υπουργείο Γης, Υποδομής και Μεταφορών της Κορέας έχει συμβουλεύσει όλες τις κορεατικές εταιρείες να ζυγίζουν τους επιβάτες με τις χειραποσκευές τους, ώστε να ενημερώσουν τα Πρότυπα Διαχείρισης Βάρους και Ισορροπίας Αεροσκάφους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στην The Independent.

«Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πτήσεων και η Korean Air συμμορφώνεται με αυτήν την εντολή και παραμένει προσηλωμένη στην ασφάλεια, την πρώτη της προτεραιότητα».

Η διαδικασία χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της κατανομής βάρους στα αεροσκάφη και οι υπολογισμοί πρέπει να γίνονται κάθε πέντε χρόνια, οπότε γίνεται κατανοητό ότι το μέτρο αυτό είναι προσωρινό και γίνεται για στατιστικούς λόγους.

Καθ' όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, περισσότεροι από 10.000 επιβάτες που πέταξαν με την Air New Zealand ζυγίστηκαν πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους. Ήταν μέρος μιας «ουσιαστικής» πρωτοβουλίας για τη διασφάλιση της «ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας του αεροσκάφους», σύμφωνα με την Air New Zealand και ήταν επίσης απαίτηση από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Όπως έχει αναφέρει προηγουμένως η Independent, το ζύγισμα κάθε επιβάτη πριν από μια πτήση μπορεί να αυξήσει την ασφάλεια και να μειώσει την περιβαλλοντική βλάβη που προκαλείται από κάθε πτήση. Επί του παρόντος, οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν μία «υποθετική μάζα», υπολογίζοντας το συνολικό βάρος των επιβατών χρησιμοποιώντας καθορισμένα στοιχεία.