Πέθανε ο Bob Feldman μέλος των Strangeloves και από τους συνθέτες του My Boy Friends Back

Ο Bob Feldman, ο παραγωγός και τραγουδοποιός πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του 1960, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχίας "My Boyfriend's Back", πέθανε την Τετάρτη (23 Αυγούστου). Ήταν 83.

 

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω τον θάνατο του Bob Feldman, φίλου μου και θρυλικού συνθέτη τραγουδιού, στη Grand Canyon Music και την FGG Productions – Bob Feldman, Jerry Goldstein, and Myself», δήλωσε ο Richard Gottehrer, στενός φίλος του Feldman, μακροχρόνιος συνεργάτης στο συγκρότημα των Strangeloves, σε μια δήλωση.

«Ως ομάδα, επιστρέφουμε στη δεκαετία του 1960 και στις μέρες του Brill Building, όπου γράφαμε ή κάναμε παραγωγή σε κλασικά τραγούδια  όπως το «My Boyfriend's Back», «I Want Candy», «Hang on Sloopy» και «Sorrow», που τελικά ηχογραφήθηκε και έγινε  επιτυχία από τον David Bowie», πρόσθεσε ο Gottehrer. «Ήμασταν ακόμη και ένα «αυστραλιανό» συγκρότημα που ονομαζόταν The Strangeloves».

Το συγκρότημα έγραψε την επιτυχία των The Angels το 1963 «My Boyfriend’s Back». Έκαναν επίσης συμπαραγωγή στο Hot 100 No. 1 των The McCoys, «Hang on Sloopy», μαζί με τη βρετανική επιτυχία του 1965 «Sorrow» του συγκροτήματος, που αργότερα διασκευάστηκε από τον David Bowie το 1973 και τους Merseys παλαιότερα.

Video Url

 

Video Url

 

Γεννημένος στις 14 Ιουνίου 1940 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο Feldman ήταν κάποτε μέλος της χορωδίας All-City με τους Neil Diamond και Barbra Streisand. Μαζί με τον φίλο του Jerry Goldstein, οι δυο τους έγραψαν ένα θεματικό τραγούδι για το τηλεοπτικό σόου του Alan Freed, The Big Beat, το 1959 πριν γνωρίσουν τον τραγουδοποιό Richard Gottehrer το 1962. Οι τρεις τους συνέχισαν να γράφουν μια σειρά από επιτυχίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και δημιούργησαν επίσης το συγκρότημα τους The Strangeloves το 1964.

Video Url