Το εστιατόριο του Mick Fleetwood στη Χαβάη καταστράφηκε από πυρκαγιά

Instagram @foxnews

Το εστιατόριο του Mick Fleetwood στο νησί Maui της Χαβάης έχει καεί ολοσχερώς από τις πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει έναν από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς.

Ο ντράμερ των Fleetwood Mac ζει στο Maui εδώ και χρόνια και είναι ιδιοκτήτης του Fleetwood's on Front Street, ενός δημοφιλούς εστιατορίου και μπαρ στην πόλη Lahaina.

Η Lahaina έχει αποδεκατιστεί από τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές που έχουν περιγραφεί ως η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της Χαβάης.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τον τυφώνα Ντόρα που έχει τροφοδοτήσει τις φλόγες. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

 

 

Χθες Πέμπτη 10 Αυγούστου, ο Fleetwood επιβεβαίωσε ότι το εστιατόριό του δεν είχε γλιτώσει την καταστροφή. «Το Maui και η κοινότητα της Lahaina είναι το σπίτι μου για αρκετές δεκαετίες. Αυτή είναι μια καταστροφική στιγμή για το Maui και πολλοί υφίστανται αφάνταστη απώλεια. Το Fleetwood's On Front Street έχει χαθεί και ενώ είμαστε συντετριμμένοι, η κύρια προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια του αγαπητού προσωπικού και των μελών της ομάδας μας. Εκ μέρους μου και της οικογένειάς μου, μοιράζομαι τις εγκάρδιες σκέψεις και τις προσευχές μας για τους ανθρώπους του Maui. Είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την κοινότητα και όσους επλήγησαν από αυτή την καταστροφή τις επόμενες ημέρες».

Το CNN αναφέρει ότι ο κυβερνήτης της Πολιτείας Josh Green πιστεύει ότι οι πυρκαγιές θα αφήσουν χιλιάδες ανθρώπους άστεγους. Ζήτησε από τους κατοίκους να ανοίξουν τα σπίτια τους σε όσους έχουν ανάγκη. «Έχουμε απώλειες ζωών εδώ. Όπως γνωρίζετε, ο αριθμός αυξάνεται και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε απώλειες. Αυτό θα πάρει πολύ χρόνο για να ανακάμψει. Αλλά, γι' αυτό ενωνόμαστε. Ενωνόμαστε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους».