3,1 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν αλλά και δεν ψάχνουν για δουλειά

Στα 3.088.247 άτομα έφτασε τον Ιούνιο ο πληθυσμός ατόμων σε ηλικία εργασίας (από 17 έως 64 ετών) οι οποίοι δεν έχουν και δεν αναζητούν εργασία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούνιο μαζί με τη μείωση της ανεργίας στο 11,1% από 12,3% τον Ιούνιο του 2022. 

Η έρευνα στο site της ΕΛΣΤΑΤ

https://www.statistics.gr/documents/20181/3409c37d-ad61-6717-5bee-e609211b0f16

Μερικά σχόλια

Γιατί να δουλέψεουν; Η παρακοινομία πάει σύννεφο, τα επιδόματα και τα pass επίσης. Να δουλεύουν επίσημα για να πληρώνουν φόρους και εισφορές;

Τα πράγματα δεν είναι πάντα μαύρο ή άσπρο, υπάρχει και το γκρι.
α) Υπάρχει πολύ μαύρη εργασία η οποία συμφέρει, εμείς για παράδειγμα φέτος χάσαμε το επίδομα παιδιού και θα χάσουμε και το επίδομα πετρελαίου. Εάν (κυρίως) γυναίκες που δουλεύουν μαύρα "ασπρίσουν" θα χάσουν τα πάσης φύσεως επιδόματα οι οικογένειες τους.
β) Υπάρχουν πολλοί (κυρίως νέοι & γυναίκες) που έχουν "βολευτεί" με την κατάσταση της "ανεργίας" τους, γιατί να ζορίζονται όταν η "βάρκα σε πάει στον προορισμό σου" και άλλος τραβάει το κουπί;
γ) Πολλές φορές εκεί που υπάρχει εργασία (περιστασιακή) είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας όπως τουρισμός ή αγροτικές εργασίες (αυτές δεν τις επιλέγουν Έλληνες) με ότι συνεπάγεται αυτό (συνθήκες διαμονής, μακριά από το σπίτι-συγγενείς, συνθήκες εργασίας κλπ )

Τα επιδόματα και τα pass κάνουν τη ζημιά.
Θέλουν όλα κόψιμο , αλλά ο Μητσοτάκης συναγωνίζεται το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις παροχές.
Γι αυτο και τους πήρε τους ψηφοφόρους.
Νέα μνημόνια χρειαζόμαστε μέχρι να σβήσει ο ήλιος ( του ΠΑΣΟΚ που μας κυβερνά)