Πέθανε σε ηλικία 127 ετών ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, Jose Paulino Gomes

Ο Jose Paulino Gomes, που θεωρείται ως ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, έφυγε ειρηνικά στην ηλικία ρεκόρ των 127 ετών, λίγες μέρες πριν από τα αναμενόμενα 128α γενέθλιά του, στην κατοικία του στο Corrego do Cafe σε μια αγροτική περιοχή της Pedra Bonita, στην πολιτεία Minas Gerais της Βραζιλίας.

Γεννημένος στις 4 Αυγούστου 1895, όπως αποδεικνύεται από το πιστοποιητικό γάμου του το 1917, ο Gomes έζησε σημαντικά ιστορικά γεγονότα όπως την έναρξη του πρώτου πρωταθλήματος ράγκμπι, και της ανακάλυψης των ακτίνων Χ.

Ο Willyan Jose Rodrigues de Souza, δικηγόρος, επιβεβαίωσε την ημερομηνία γέννησης στα τέλη του 1800, η οποία, εάν επαληθευτεί, θα ξεπεράσει την σημερινή κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες, την Ισπανίδα Maria Branyas Morera, η οποία είναι 115 ετών. 

Ο Jose έζησε μια μετριοπαθής ζωή ως εκπαιδευτής ζώων, επιλέγοντας την αγνότητα των τοπικών και φυσικών αγαθών και αποφεύγοντας όσο το δυνατόν τα βιομηχανικά προϊόντα, ζώντας μια ζωή στην ύπαιθρο. Άφησε πίσω του επτά παιδιά, 25 εγγόνια, 42 δισέγγονα και 11 τρισέγγονα και πέθανε στο σπίτι του στις 28 Ιουλίου.

Αν και η ακρίβεια της ηλικίας του αμφισβητήθηκε, η οικογένεια του Gomes είναι σίγουρη για την ηλικία του, ζώντας μαζί του για πάνω από έναν αιώνα. Ο θάνατός του, που αποδόθηκε σε πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων, ήταν εντελώς φυσιολογικός λαμβάνοντας υπόψη την προχωρημένη ηλικία του. 

Ο Jose Paulino Gomes κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Corrego dos Fialhos στην περιοχή Pedra Bonita της Βραζιλίας, αφήνοντας πίσω του μια αξιοσημείωτη κληρονομιά που θα γιορτάζεται για τις επόμενες γενιές.