Δύο τραγούδια των U2 με την Sinead O'Connor σε ταινίες και δήλωση των U2 για την απώλεια της

Οι U2 εξέδωσαν μια δήλωση σχετικά με τον θάνατο της Sinead O'Connor, μοιράζοντας έναν εγκάρδιο φόρο τιμής στη φίλη και συμπατριώτισσά τους Ιρλανδή σταρ στα social media.

«Άγγιξε αυτά τα μάτια με ένα σπασμένο χαμόγελο, άγγιξε το στόμα μου με το αυλακωμένο σου μέτωπο, Σήκωσε την καρδιά μου, θεράπευσε την ντροπή μου, Οδηγήστε με ξανά σε ανάπαυση... Ηρωίδα... Αναπαύσου εν ειρήνη, Σινέντ», έγραφε η ανάρτηση του συγκροτήματος. Οι λέξεις παρέθεταν το "Heroine", μια μελωδία του 1986 που ηχογραφήθηκε με την O'Connor με τον Edge για το soundtrack της ταινίας Captive.

Video Url

 

Με τα χρόνια, οι U2 και η O'Connor μοιράζονταν έναν αμοιβαίο θαυμασμό ο ένας για τον άλλον. Οι ιρλανδικές συναυλίες ένωσαν τις δυνάμεις τους πολλές φορές, συμπεριλαμβανομένης της προαναφερθείσας δουλειάς του soundtrack και δύο τραγουδιών στο άλμπουμ συλλογής Συνεργασιών του 2005 της O'Connor.

Η περίφημη σοβαρή O'Connor έδειξε ακόμη και μια πιο ανάλαφρη πλευρά σχετικά με τους U2, αστειεύοντας κάποτε ότι ο φόβος του Bono να μιλήσει στην κηδεία της τη βοήθησε να κρατηθεί στη ζωή.

«Θέλεις να ξέρεις τι με σταματάει τελικά κάθε φορά που νιώθω τάσεις για αυτοκτονία (σπάνια) από το 2016 (δεν έχω κάνει τίποτα ανόητο από τότε) είναι η ιδέα που μπορεί να μιλήσει ο Μπόνο στην κηδεία μου», έγραψε η Ο' Κόνορ στο Twitter το 2018.  «Μα, ω, δεν την αγαπήσαμε, εθνικό θησαυρό» - bleh. Λόγοι για να ζεις, σίγουρα ο καλύτερος λόγος για να ζεις. Πρέπει να μείνω ζωντανή περισσότερο από τον Μπόνο».

Όταν ο Bono έγινε 60 το 2020, διάλεξε 60 τραγούδια που το καθένα αντιπροσώπευε ένα χρόνο της ζωής του. Ανάμεσα στις επιλογές του είναι το «You Made Me the Thief of Your Heart», ένα τραγούδι που γράφτηκε από τον Bono αλλά ηχογραφήθηκε από την O'Connor για την ταινία του 1993 In the Name of the Father.

Video Url

 

«Άκουσα τη φωνή σου πρώτα ως έφηβος», έγραψε τότε ο Μπόνο στα social media, τιμώντας το ταλέντο της Ο' Κόνορ. «Ίσως ήσουν 15 ή 16. Ήταν ένα demo ενός τραγουδιού που ονομάζεται [Take My Hand] από το νεοσύστατο συγκρότημα του Steve Wickham In Tua Nua και ένιωσα ότι είχα σκοντάψει σε μια νέα χώρα με τη δική της μοναδική φωνή.

«Εντυπωσιάστηκα όσο όλοι οι άλλοι με όλα τα υπέροχα τραγούδια και τραγούδια στην πορεία», συνέχισε, «αλλά την επόμενη φορά που συγκινήθηκα έτσι ήταν σε μια σόλο παράσταση εδώ στο Δουβλίνο όπου τραγούδησες [You Made Me the Thief of your heart] και μου έκλεψες την καρδιά πάλι