Ένας 62χρονος άντρας χωρίς άκρα ξεκίνησε ένα ταξίδι 108 μιλίων με καγιάκ στον ποταμό Τάμεση

Ένας άνδρας που γεννήθηκε χωρίς πλήρως σχηματισμένα χέρια και πόδια έχει βάλει ως στόχο να κάνει  καγιάκ για 108 μίλια (174 χιλιόμετρα) κατά μήκος του ποταμού Τάμεση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με την συμπεριληπτικότητα στον αθλητισμό.

Ο John Willis ξεκίνησε το ταξίδι του τη Δευτέρα από το Κρικλέιντ, την πρώτη πόλη του Τάμεση δυτικά του Λονδίνου, ανάμεσα στο Μπρίστολ και την Οξφόρδη και σκοπεύει να τερματίσει την Κυριακή στο Ίτον, ένα δυτικό προάστιο της αγγλικής πρωτεύουσας.

Έχοντας ως αποστολή «να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα μείνει στον πάγκο», ο 62χρονος είπε ότι θα ωθήσει τον εαυτό του «σε νέα όρια». Περίπου 25 ακόμα άτομα, φίλοι του καγιάκ θα τον συνοδεύσουν σε διάφορα στάδια του ταξιδιού του.

Ο Willis αναλαμβάνει την πρόκληση, με την υποστήριξη της British Canoeing, ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για το Power2Inspire, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσε ο ίδιος πριν από 10 χρόνια. Όπως δήλωσε, «αυτές τις μέρες ζω έντονα, βιώνω την ομορφιά του Τάμεση και συνομιλώ με υπέροχους ανθρώπους κατά την διάρκεια της διαδρομής».

Ο Willis ίδρυσε τη φιλανθρωπική του οργάνωση με έδρα το Κέιμπριτζ πριν από 10 χρόνια και από τότε οργανώνει προσβάσιμες αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς αποκλεισμούς. Η φιλανθρωπική οργάνωση είπε ότι αυτή η πρόκληση των 108 μιλίων είναι ο μεγαλύτερος έρανος που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ο Willis δήλωσε ότι θέλει να εμπνεύσει και άλλους ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους προκλήσεις, όπως μία πορεία 108 χλμ (67 μίλια) με ποδήλατα, μία ανάγνωση 108 σελίδων, το ψήσιμο 108 κέικ ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα με στόχο τα 108, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση.

«Είμαστε εξαιρετικά παθιασμένοι στο να παρέχουμε σε όλους την ευκαιρία να αθλούνται, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την θρησκεία, την εθνικότητα ή την αναπηρία», είπε.

 

Video Url