Ποιος έχει σειρά; πέθανε ο Randy Meisner πρώην Eagles συνθέτης του Take It To The Limit

Ο συνιδρυτής και ο μπασίστας/τραγουδιστής των Eagles Randy Meisner πέθανε  (26 Ιουλίου) στο Λος Άντζελες λόγω επιπλοκών από τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), σύμφωνα με δήλωση του συγκροτήματος. Ήταν 77.

Οι ιθαγενείς Scottsbluff, Neb., σχημάτισαν τους Eagles το 1971 σε συνδυασμό με τους Glenn Frey, Don Henley και Bernie Leadon και ήταν βασικός συντελεστής στη δεκαετή σειρά των άλμπουμ τους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, όπως Desperado, On the Border, One of these nights.  και το Hotel California. Συν-έγραψε και τραγούδησε το σινγκλ επιτυχία του 1975 "Take It to the Limit" και επίσης έκανε φωνητικά στα τραγούδια "Certain Kind of Fool", "Try and Love Again", "Take the Devil""

 

Ο Μάισνερ άφησε το συγκρότημα εν μέσω εσωτερικών ζητημάτων  τον Σεπτέμβριο του 1977 και αντικαταστάθηκε από τον Timothy B. Schmit, ο οποίος παραμένει στους Eagles μέχρι σήμερα. Δεν συμμετείχε σε κανένα από τα reunion του γκρουπ μετά το 1994, αλλά ήταν παρών για την ένταξή του το 1998 στο Rock and Roll Hall of Fame. Αρνήθηκε μια πρόσκληση να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της περιοδείας του γκρουπ το 2013 λόγω κακής υγείας.

«Ο Randy ήταν αναπόσπαστο μέρος των Eagles και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρώιμη επιτυχία του συγκροτήματος. Το φωνητικό του εύρος ήταν εκπληκτικό, όπως είναι εμφανές στην χαρακτηριστική μπαλάντα του, «Take It to the Limit»», ανέφεραν οι Eagles σε ανακοίνωσή τους.

Πριν από τους Eagles, ο Meisner είχε γίνει πρωτοπόρος στην εκκολαπτόμενη κάντρι ροκ μορφή κατά τη διάρκεια μιας βραχύβιας συνεργασίας με το συγκρότημα Poco, στο οποίο συμμετείχαν επίσης πρώην μέλη του Buffalo Springfield, Richie Furay και Jim Messina. Από εκεί πέρασε ένα χρόνο στους Stone Country Band του Rick Nelson και έπαιξε μπάσο τόσο στο κλασικό άλμπουμ του James Taylor, Sweet Baby James όσο και στο Singer of Sad Songs του Waylon Jennings.

Ο Meisner κυκλοφόρησε αρκετά σόλο άλμπουμ στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80, περιόδευσε με το δικό του συγκρότημα Silverados και το 1985 εντάχθηκε στο συγκρότημα Black Tie με τον Jimmy Griffin των Bread. Αυτή η παράσταση σημείωσε επιτυχία στο ραδιόφωνο της κάντρι με μια διασκευή στο "Learning the Game" του Μπάντι Χόλι, και μαζί με τους Leadon σε μια περιοδεία στις ΗΠΑ το 1986. Άλλη δραστηριότητα περιελάμβανε το συγκρότημα Roberts-Meisner με τον Rick Roberts των Firefall και μια επανένωση Poco στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Video Url