Σπύρος Μπιμπίλας για Κιτσοπούλου: Αν δεν σου αρέσει το θέαμα φεύγεις κι έχεις δικαίωμα κριτικής - Στην τέχνη όλα επιτρέπονται

Ο Σπύρος Μπιμπίλας πρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την παράσταση στην Επίδαυρο και την Λένα Κιτσοπούλου, και την διασκευή της στους Σφήκες του Αριστοφάνη, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook: 

Άφησα να καταλαγιάσει κάπως ο πόλεμος που ξέσπασε ευτυχώς για την τέχνη αυτήν την φορά για να πω και εγώ δύο ψύχραιμα λόγια! Προσωπικά δεν γνωρίζω την αιρετική αντισυστημικη και εξτρημ καλλιτέχνιδα Λένα Kιτσοπουλου, ούτε είχα την χαρά να δουλέψω μαζί της, γιατί έχω δει δουλειές της, άλλες θαυμασα κι άλλες με άφησαν με απορία για οσα ειδα.

Στην τέχνη ολα επιτρέπονται και κανείς δεν μπορεί να βάλει χαλινάρι στις απόψεις των δημιουργών όσο κι αν προκαλούν το κοινό αίσθημα. Τα ιδια λέγαμε όταν οι Χριστιανοταλιμπαν ούρλιαζαν έξω από θέατρα που έθιγαν κατα την άποψή τους τα ιερά και όσια τους. Αν δεν σου αρέσει το θέαμα φεύγεις κι έχεις δικαίωμα κριτικής. Ο κανιβαλισμος δεν είναι δειγμα πολιτισμενων ανθρώπων κι αυτό ισχύει και για τους υποστηρικτές της Λένας που κανιβαλιζουν τους αντίθετους με αυτήν.

Κι η ιδια κανιβαλιζει με ανορθοδοξους τρόπους γιατί έτσι εκφραζεται. Μαθαίνω ότι στην παρασταση της και την ελεύθερη διασκευή που έκανε για το έργο του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ   ΣΦΗΚΕΣ που (σημειωτέον είναι το πρώτο έργο που εμφανίστηκα στην Επίδαυρο ως κορυφαίος του Χορού πλάι στον Κωστα Βουτσά το 85), κανιβαλισε επί μακρόν εμένα η με σατιρισε η με προσβαλλε η με ανέφερε όπως μου είπαν πολλοι.Ισως να μην με γνωρίζει καλά , ίσως της έχουν δώσει λάθος πληροφορίες.Κριμα που δεν έχουμε ποτέ μιλήσει ανθρώπινα για να με καταλάβει..

Προσωπικα δεν με πειράζει μιας και τελευταία οι επιθέσεις στο πρόσωπο μου  μεσα από την ελευθεριοτητα του διαδικτύου εντείνονται. Αυτό ισως αναπαρηγαγε αλλά πού υπάρχει συνειρμός με το συγκεκριμένο εργο; Παρ ολα αυτά είμαι είμαι υπέρ της ελευθερίας στην οποια τεχνη , υπέρ της οποιας Λένας  που θυμίζει πολύ την Ξενουδακη του 80 που έβριζε το κοινό και αρεσε, η οποια όμως δεν είχε καμμια κρατική υποστήριξή καμμια βοήθεια κι επέμενε με δικά της έξοδα κ μικρές βοήθειες από φίλους σε αντίθεση με την Λένα που ολα είναι δοσμενα σε αυτήν από το σύστημα που κατακρίνει ορθώς και εξευτελίζει.Ασφαλως και θα δω φυσικά την παράσταση της.